Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prchající zloděje zastavil až policejní výstřel

09.02.2018 11:58

Vykradači chat jsou v posledních týdnech zase při chuti. Policii se nyní podařilo zadržet dva zloděje přímo na útěku z místa činu, použít ale museli služební zbraň...

Kontroly PČR na hřbitovech_QA_foto (18)

Úspěch v podobě zadržených vykradačů chat mají na kontě policisté na Klatovsku. Právě tam v posledních týdnech případů přibývá. 

Vykradenou chatu objevili policisté z Horažďovic během večerní kontroly v obci Slatina. Na místo nakonec dorazilo hned několik hlídek i s policejním psem. "Protože bylo podezření, že se zde může nacházet pachatel, tak na místo byly přivolány další policejní hlídky. Policejní psovod se služebním psem provedl průzkum objektu i dalších přilehlých částí a prohledával i terén v okolí," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

U jiné chaty pak policisté skutečně objevili dvojici mužů, kteří se dali na útěk a zamířili k nedalekému lesu. Na útěku je zastavil až varovný policejní výstřel. V rukou policistů tak skončil 45letý muž z Horažďovic i jeho 37letý komplic z Berounska. 

"V rámci prověřování bylo zjištěno, že uvedení pachatelé vnikli po vypáčení dveří do rekreační chaty i  kůlny, kde vzali dvě motorové pily. Dále vnikli do dalšího objektu, který uvnitř prohledali a nic neodcizili. Pachatelé způsobili škodu poškozením zařízení i odcizením věcí za patnáct tisíc korun," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství