Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nevíte, co s malými dětmi o prázdninách? Máme pro vás tip!

06.07.2013 8:02

Západočeská galerie v Plzni připravila totiž nabídku výtvarných dílen pro malé děti a jejich rodiče právě na letní měsíce.

dilny1

Západočeská galerie v Plzni má pro děti na léto zajímavou nabídku. Připravila pro ně výtvarné dílny. Tvůrčí dílny probíhají přímo v prostorách výstav a jsou hlavně pro předškoláky od 4 let a pro děti mladšího školního věku.

Vzpomínka na krajinu ...

K výstavě Vzpomínka na krajinu, kterou jsem nikdy neviděl. Termín a místo konání: úterý 9. července, 14 – 16 h (opakování 13. srpna, 14 – 16 h), výstavní síň Masné krámy, Pražská 18. Každá krajina má své kouzlo a nese v sobě tajemství, která jsou odkryta většinou jen vnímavým a citlivým divákům. Cílem výtvarné dílny je tato tajemství postupně odhalit.

Najdi si svou kresbu

K výstavě Ludmila Padrtová / Gesto, pohyb, barva. Termín a místo konání: sobota 13. července, 14 – 16 h, výstavní síň „13", Pražská 13.  Autorka tvrdí, že kreslit vlastně neumí, ale umí kresbu nalézt. Právě v dílně by se mělo společně odhalit tajemství její tvorby a princip, jak taková kresba může vzniknout. Výsledky děti můžou porovnat přímo s díly samotné umělkyně.

Příběhy lidí z obrazů

K výstavě Vzpomínka na krajinu, kterou jsem nikdy neviděl. Termín a místo konání: úterý 16. července, 10 – 12 h (opakování 15. srpna, 14 – 16 h), výstavní síň Masné krámy, Pražská 18. Jaký byl člověk na plátně? Odkud pocházel, co měl rád, jaké měl starosti? Zábavnou formou půjdeme po stopách osudů lidí zpodobených na obrazech velkých malířů tvořících před sto lety. Společně si děti zahrají na malíře a můžou odhalovat příběh a tajemství portrétovaných lidí.

Kompletní přehled dětských dílen najdete na www.zpc-galerie.cz. 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT