Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Sportovní a podnikatelská škola v Plzni hledala fotbalové talenty - FOTKY

20.10.2017 14:56

Mladé fotbalisty si vychovává sama, má vlastní školní fotbalový tým a speciální sportovní třídu. Teď hledala Sportovní a podnikatelská střední škola fotbalové talenty. QAP.CZ byl u toho.

sportovni podnikatelska nabor_QAP (5)
sportovni podnikatelska nabor_QAP (1) (1)sportovni podnikatelska nabor_QAP (3)sportovni podnikatelska nabor_QAP (4)sportovni podnikatelska nabor_QAP (2)sportovni podnikatelska nabor_QAP (5)sportovni podnikatelska nabor_QAP (6)sportovni podnikatelska nabor_QAP (7)sportovni podnikatelska nabor_QAP (8)sportovni podnikatelska nabor_QAP (9)sportovni podnikatelska nabor_QAP (10)sportovni podnikatelska nabor_QAP (12)sportovni podnikatelska nabor_QAP (13)sportovni podnikatelska nabor_QAP (14)sportovni podnikatelska nabor_QAP (15)sportovni podnikatelska nabor_QAP (16)sportovni podnikatelska nabor_QAP (17)sportovni podnikatelska nabor_QAP (19)sportovni podnikatelska nabor_QAP (18)sportovni podnikatelska nabor_QAP (20)sportovni podnikatelska nabor_QAP (21)sportovni podnikatelska nabor_QAP (22)sportovni podnikatelska nabor_QAP (23)sportovni podnikatelska nabor_QAP (25)sportovni podnikatelska nabor_QAP (24)sportovni podnikatelska nabor_QAP (26)sportovni podnikatelska nabor_QAP (27)sportovni podnikatelska nabor_QAP (28)sportovni podnikatelska nabor_QAP (29)sportovni podnikatelska nabor_QAP (31)sportovni podnikatelska nabor_QAP (30)sportovni podnikatelska nabor_QAP (32)sportovni podnikatelska nabor_QAP (33)sportovni podnikatelska nabor_QAP (35)sportovni podnikatelska nabor_QAP (34)sportovni podnikatelska nabor_QAP (36)sportovni podnikatelska nabor_QAP (37)sportovni podnikatelska nabor_QAP (38)sportovni podnikatelska nabor_QAP (41)sportovni podnikatelska nabor_QAP (39)

Zájem o talentovky byl veliký. Deváťáci, kteří chtějí na této škole v budoucnu studovat, přišli ukázat v pátek 20. října své fotbalové umění na hřiště školy v Plzni v ulici na Roudné.

Deváťáci se na hřišti představili v nejrůznějších disciplínách. "Disciplíny byly střelba po slalomu, žonglování, kop na přesnost a dále rychlost - padesátka. A teď budeme hodnotit hru. V podstatě se dá jen vidět, kdo je ve hře nadprůměrný. Takže ve hře nehodnotíme průměrné hráče, jen si vytipujeme ty, kteří nějakým způsobem vynikají," upřesnil QAPu sportovní ředitel školy Marek Šlechta.

Na talentovkách se sešli šikovní mladí fotbalisté. "My si je rozdělíme do čtyř hodnocení od A, to je nejlepší hodnocení, vynikající hráč až po D, což je v podstatě nepoužitelný hráč. Ale jak jsem se zatím na to díval, tak my tady snad nemáme ani C," vysvětluje systém hodnocení Marek Šlechta.

sportovni podnikatelska nabor_QAP (38)

Škola ve finále nabere jednu sportovní třídu, nechává si rezervu na viktoriány, kterých každoročně přichází pět až deset. Studenti ve sportovní třídě pak hrají za fotbalový školní tým nebo za svůj oddíl nařp. plzeňskou Viktorku ev. další plzeňské kluby Senco Doubravka či Petřín.

Škola má v Plzni již tradici. Protože jde ale o soukromou školu, platí se školné. Jak vysvětluje sportovní ředitel školy, částka ale není nikterak vysoká. "Měsíční částka školného je pro sportovce 2300 korun. Ale když se vezme do úvahy, že v oddílech v Plzni se platí běžně členské příspěvky kolem 7 tisíc korun na rok, tak v podstatě to školné je ještě o těchto 7 tisíc korun sníženo. Takže rodiče defakto platí 1600 korun měsíčně," uvádí Marek Šlechta.

Sportovní a podnikatelskou střední školou v Plzni prošla řada významných sportovců mezi nimi např. tenistka Bára Strýcová, plzeňský fotbalista Patrik Hrošovský, cyklista Roman Kreuziger a další. Tak třeba bude některý z těchto talentovaných deváťáků budoucím světově známým fotbalistou.

foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte