Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycany mají nový pumtrack za více než 5 milionů korun - FOTKY

17.06.2024 18:55

Pumptrack najdete v areálu rokycanského skateparku, který se zároveň nově napojí na cyklostezku v úseku Šťáhlavská – Kotelská. Otevírat se bude tento pátek 21. června.

Pumptrack5
Pumptrack3Pumptrack4Pumptrack5Pumptrack6Pumptrack7Pumptrack

Nový pumptrack v jižní části města rozšířil současný skatepark. Přišel na 5,86 milionů korun, přispěl na něj mimo jiné Plzeňský kraj.

„Město získalo na vybudování dotaci od Plzeňského kraje, a to ve výši jeden milion korun z programu Podpora výstavby cyklostezek, cyklotras a specializované doprovodné cyklistické infrastruktury v Plzeňském kraji v roce 2023. Pumptrack jsme vybudovali v sousedství skateparku v Kotelské ulici,“ řekl starosta města Rokycan Tomáš Rada.

Pumtrack má rozměry 46x16 metrů, jde o uzavřený uměle vytvořený okruh. Je určen pro všechny typy bikerů. "Na pumptracku je možno používat jakékoliv kolo, ať už k tomu určené – MTB, BMX, ale pro vyzkoušení i trekové, nejmenší mohou vyzkoušet pumptrack na odrážedlech nebo koloběžkách. Využití je také pro jízdu na skateboardu, longboardu, koloběžkách nebo bruslích,“ vysvětlil místostarosta města Jiří Sýkora.

Navíc vybudováním více než 300 metrů místních komunikací se napojí pumptrack na ulici Na Cvičišti u plochy skateparku. Současně se do území se sportovním zázemím přestěhuje ohniště s lavičkami.

Nejbližší pumptracky v okolí jsou na Břasích, v Rakové, Dýšině či Plzni-Bolevci. V červnu se také otevřel nový pumptrack v Dobřívě.

Technické údaje nového pumptracku v Rokycanech:

Okruh A – velikost 20x14 m, délka dráhy 50 m, počet klopenek, zatáček: 3, počet vln: 3

Okruh B – velikost 20x10 m, délka dráhy 44 m, počet klopenek, zatáček: 3, počet vln: 9

Propojka – délka dráhy 20 m, počet vln: 4

Výška vln - 0,4 m až 0,6 m, klopenky do 1,2 m, délka dráhy skoků – pump jump – 34 m

Počet skoků 2, šířka dráhy 1,8 m, šířka dráhy skoky 2,5 m

Plocha upravovaného území zeminou pro dráhy pumptracku 710 m2

Počet uživatelů: 5 až 15 osob

foto: Město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte