QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sbírka dárků pro pacienty nemocnice v Plzni slavila úspěch - FOTKY

28.12.2016 10:02

Do tradiční sbírky dárků pro pacienty fakultní nemocnice v Plzni se opět zapojila celá řada lidí. Nakonec se podařilo nashromáždit skoro tři stovky dárků. A udělaly skutečně velkou radost!

vanoce 048
vanoce 044vanoce , 014vanoce 029vanoce 048strom2

Sbírku dárků pod názvem "Vánoční strom splněných přání" vyhlašuje Fakultní nemocnice Plzeň už čtyři roky. Také aktuální ročník byl úspěšný.

Do sbírky na se mohli lidé zapojit od konce listopadu, kdy se na webu nemocnice objevil vánoční strom se seznamem přání těch nejmenších i dalších pacientů. Do Vánoc se tak díky ochotě dárců podařilo nashromáždit velmi slušné množství dárečků.

"Děkujeme všem dobrým lidem, kteří nadělili dárky pro malé pacienty a zároveň pro dlouhodobě ležící nemocné ve fakultní nemocnici. Více jak 250 dárků  z Vánočního stromu splněných přání udělalo obdarovaným velkou radost a nemocnice všem Ježíškům posílá velké poděkování," informovala fakultní nemocnice.

Sbírka nemocnice je poměrně netradiční i v tom ohledu, že zájemcům o koupi dárku představuje vždy konkrétního pacienta. Jedná se například o pacienty dětského hemato-onkologického oddělení, děti s úrazy nebo závažnými chorobami a každoročně se nezapomíná ani na oddělení, kde čas tráví senioři.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT