Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Včelíny lehly popelem! Vyloučený není ani útok žháře - FOTKY

24.08.2017 9:59

Plné ruce práce měli hasiči s likvidací požáru hned několika včelínů ve středu večer. Příčina stále není úplně jasná, ve čtvrtek bude vyšetřování pokračovat.

požár včelínů Chudenín (3)
požár včelínů Chudenín (3)požár včelínů Chudenín (2)požár včelínů Chudenín (1)

K požáru včelích úlů vyslalo operační středisko hasičů ve středu večer hned několik jednotek do lesa nedaleko Chudenína na Klatovsku.

"Ve středu v 19:16 hodin vyhlásilo operační středisko poplach hasičům na stanici v Klatovech a v obcích Chudenín, Nýrsko a Všeruby kvůli požáru včelích úlů v lese u obce Liščí. Od včelínů se požár rozšířil i na trávu a dřeviny v okolí. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ještě před osmou hodinou večer, likvidaci oznámil velitel necelou čtvrt hodinu po 21. hodině," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

I když už byl požár zlikvidovaný, hasiči zůstali na místě i několik dalších hodin. "Kvůli nebezpečí opětovného rozhoření hasiči po celou noc na požářiště dohlíželi. Vyšetřovatel vyčíslil škody předběžně na 70 tisíc korun. Za požár může pravděpodobně nedbalost, aby se vyloučil z možných příčin úmysl, vrací se dnes v dopoledních hodinách vyšetřovatelé z řad HZS i PČR s vycvičeným psem," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství