Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňskou Viktorku čeká Žižkov

22.10.2011 8:13

V neděli 23. října čeká Plzeň ve Štruncových sadech od 17.00 hodin utkání dvou Viktorií. Plzeňská Viktoria se na hřišti postaví Viktorii Žižkov. Jak vidí nadcházející zápas hráči a trenér Vrba? Čtěte zde!

logo Viktoria 100 let

Řada fanoušků plzeňské Viktorie Plzeň ještě stále žije středečním utkáním s Barcelonou, sami fotbalisté mají myšlenky již na nadcházející zápas. V neděli 23. října se ve Štruncových sadech utkají dvě Vitkorie, Viktorie Plzeň a Viktorie Žižkov. Zápas začíná od 17.00 hodin.

Z Barcelony se plzeňští fotbalisté vrátili plni zážitků, ale utkání pro ně bylo fyzicky namáhavé. "Jsem moc rád, že jsem u tohoto úspěchu plzeňského fotbalu mohl být. Teď už své myšlenky ale zaměřujeme na neděli a utkání se Žižkovem," uvedl hráč David Limberský, který ve středu patřil mezi nejlepší hráče. I on přiznává fyzickou náročnost utkání s Barcelonou, ale připojuje přesvědčení, že do neděle budou všichni hráči stoprocentně připraveni.

Nedělní soupeř, Viktoria Žižkov, neuhrála v letošní sezóně venku ani bod. Na druhou stranu se v letošní sezoně plzeňské Viktorce na týmy ze spodní poloviny tabulky výsledkově nedaří, o čemž mluví odehrané zápasy s Budějovicemi nebo Ostravou.

Viktoriány tak čeká v neděli dobývání obrany své jmenovkyně. "Dá se předpokládat, že to tak bude. Žižkov sem asi nepojede hrát otevřený fotbal. Určitě se více zaměří na defenzivu. Pro nás by bylo super dát rychlý gól, aby museli více otevřít hru," uvedl plzeňský Petr Jiráček.

Žádný bod ze hřiště soupeře a pouze tři vstřelené branky. Taková je prozatímní bilance Žižkova ze hřišť soupeřů, zatímco doma udělal bodů sedm. "Asi se jim venku tolik nedaří jako doma. Jednou to však budou muset zlomit. A my uděláme vše, aby se ta jejich série ještě o jeden týden prodloužila," dodal Jiráček.

"Viděl jsem jejich utkání s Jabloncem, kde ta prohra byla pro ně docela krutá. Odehráli velice slušné utkání, ve kterém dokonce vedli. Musíme si uvědomit, že v obou posledních zápasech odvedli velice dobrý výkon, ať už to byla výhra se Slavií, nebo zmíněná prohra s Jabloncem, kde se rozhodně neměli zač stydět," připojil se trenér plzeňské Viktorie Pavel Vrba.

"Já doufám, že Žižkov po výhře nad Slavií přijede do Plzně s tím, že bude chtít ukázat, že má svoji fotbalovou kvalitu, že tady bude chtít předvést své fotbalové přednosti, že nebude chtít hrát jen zanďoura," vyslovil své přání kapitán Pavel Horváth.

S tím, že v souboji dvou Viktorií, bude ta plzeňská tím týmem, který bude diktovat tempo hry a překonávat obranný val, souhlasil i trenér Pavel Vrba. "Pokud by to tak nebylo, bylo by to špatné. Myslím si, že Žižkov tady bude hrát tak, že bude vycházet se zajištěné obrany a bude spoléhat na brejky. Bude se snažit potrestat nás přesně z toho, z čeho jsme chtěli my potrestat Barcelonu."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT