QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni vyroste bavorská pivní zahrádka! Festival Treffpunkt je za dveřmi

13.05.2019 14:51

Areál DEPO2015 bude v nadcházejících dnech vonět bavorskými klobásami, dalšími specialitami a chybět nebudou ani tuplákem s pivem. Už ve čtvrtek odstartuje Treffpunkt!

DSC04112

Milovníci bavroského piva, gastronomických specialit, ale také kultury si v tomto týdnu přijdou na své. Chystá se další ročník festivalu Treffpunkt.

Festival proběhne od čtvrtka 16. května do neděle 19. května. "Při posezení na tradičních bavorských pivních zahrádkách si tu za poslechu rozmanitých kapel užijete výbornou gastronomii a spoustu zábavy. Vstup na festival je zdarma," lákají organizátoři.

Festival do areálu depa naláká rozhodně všechny milovníky dobrého jídla i pití. "Kuchaři lákají na autentické bavorské speciality. V nabídce bude například tradiční wurstsalat na mnichovský způsob, plněné slané preclíky, hovězí pečeně se špeclemi, currywurst a další druhy klobás nebo sladké bramborové placičky s jablečným pyré. Podávat se bude také tradiční bavorské světlé a pšeničné pivo v litrových tuplácích," upozorňují pořadatelé.

Chybět nebude ani bohatý kulturní program. Ve čtvrtek se v DEPO2015 v 16 hodin otevře bavorská pivní zahrádka a k poslechu zahrají Moodshake nebo Trio Schramm. Milovníci barokní hudby by si neměli nechat ujít večerní vystoupení skupiny Capella Safra v kulisách výstavy Za barokem. V pátek a v sobotu je program nabitý bavorskými kapelami všech žánrů, od dechovky, šlágrů, diska až po rockové hity. Těšit se můžete třeba na bavorský dívčí kvartet BlechBixn, večerní swingovou tančírnu nebo na kapelu Klangphonics, která to v sobotu rozjede v rytmu funku a populárních bavorských hitů.

Německou kulturou tu bude v Plzni žít i další týden, kdy se chystá přímo v centru města česko-německý festival dasFest, více se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24