Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Mladí fotbalisté se mohou těšit na nový trávník, hřiště v Luční projde rekonstrukcí

29.04.2022 6:11

Pro fotbalovou mládež v Plzni vzniká v současné době nové ubytovací a rehabilitační zázemí. V brzké době se opraví i tréninkové hřiště v Luční ulici. „Dokončení předpokládáme ještě v letošním roce,“ říká náměstek Zarzycký.

mladez fc viktoria

Klub FC Viktoria Plzeň úzce spolupracuje s městem Plzeň. I díky tomu se daří areál ve Štruncových sadech a v Luční ulici významně opravovat. Už teď je na úrovni špičkových evropských týmů.

„Město Plzeň podporuje zejména fotbalovou mládež. Aktuálně pro kluky a holky stavíme nové ubytovací a rehabilitační zázemí, ale nezapomínáme ani na tréninková hřiště v Luční. Proto jsme poskytnuli klubu VIKTORIA PLZEŇ – fotbal z.s. dotaci ve výši 2 miliony korun, a to s podmínkou, že bude klub úspěšný s žádostí u Národní sportovní agentury. Před pár dny klub rozhodnutí o poskytnutí dotace obdržel,“ říká první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Opravit se tak má ještě letos tréninkové hřiště v Luční ulici, a to za 8 milionů korun.

Proběhne výměna travního povrchu za nový, který bude více odpovídat  standardům a technologiím současné doby. Opravami projdou i výběhové zóny a sportovní zázemí. Obnoví se také závlahový systém, hospodaření s vodou by mělo být po dokončení efektivnější. „Dokončení předpokládáme ještě v letošním roce. Chceme aby bylo fotbalistům k dispozici co nejdříve,“ doplnil Zarzycký.

Podle náměstka se do investičního dotačního grantu Národní sportovní agentury s názvem „Investice do 10 milionů korun“ přihlásilo celkem 5 plzeňských sportovních klubů. Všechny spolupracují s městem a díky jeho finanční participaci se podařilo uspět všem žadatelům.

Rekonstruovat se tak bude nejen u mladých fotbalistů, ale také u litických a újezdských házenkářů, plzeňských plavců a v neposlední řadě sokolů na Doubravce.

ilustrační foto: FC Viktoria

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte