Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykrádání aut je v Plzeňském kraji téměř na denním pořádku!

28.03.2013 18:25

Nejčastěji majitelé vykradených aut hlásí ztrátu navigací, notebooků, nářadí nebo autorádií, což jsou věci, které jdou dobře zpeněžit. Někdy ale můžete krádeži sami zabránit.....

policiecz

Vykradené auto může překvapit každého z nás. Stačí nechat na předním sedadle třeba foťák nebo kabelku a na chvilku si odběhnout. Zloději využijou zkrátka každé příležitosti, což potvzují i statistiky policistů....

,,Policisté v Plzeňském kraji za první dva měsíce roku 2013 zapsali do statistik 144 případů, kdy pachatelé odcizili věci ze zaparkovaných motorových vozidel. V minulém roce řešili za stejné období o 22 případů méně. Nejvíce krádeží věcí z vozidel se stalo letos na území města Plzně, ale je nutné si uvědomit, že Plzeň je ekonomickým centrem, lidé sem z okolních obcí dojíždějí nejen za prací, ale i zábavou. Naopak nejméně případů řešili policisté z Rokycanska a Domažlicka, kdy pachatelé vykradli na jejich území 5 vozidel," říká ke statistikám Martina Korandová, policejní mluvčí. 

A co zloděje láká nejčastěji? Podle policistů seberou skoro vše, co jim přijde pod ruku. Nejčastěji ale majitelé hlásí ztrátu navigací, notebooků, nářadí nebo autorádií, což jsou věci, které jdou dobře zpeněžit. Nedá se říci, že si pachatelé vybírají k páchání trestné činnosti určitý čas nebo místo, krádeží se dopouštějí v kteroukoli dobu.

To, zda si zloději vyberou za svůj cíl zrovna váš vůz, můžete ovlivnit! Je zapotřebí dodržet pár základních preventivních rad. Je třeba si rozmyslet, kde hodláte zaparkovat. Pokud auto necháte na odstrčeném místě místo na placeném parkovišti u hlavních ulic, rovnou vyzýváte zloděje, aby se do vozidla podíval. V autě by také neměly zůstávat žádné věci zvláště cenné a na dobře viditelném místě. Rozhodně si vezměte s sebou peněženky, osobní doklady či papíry od vozu. Každý by si měl také zkontrolovat, zda jsou zavřená všechna okna a dveře.

FOTO:Ilustrační 
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT