Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region zažil nejchladnější ráno, mrznout bude znovu

14.11.2016 13:48

Na Šumavě klesaly v pondělí nad ránem teploty hodně hluboko pod bod mrazu. Hodně chladno bylo ale i jinde v regionu. Další mrazivá noc je navíc před námi.

FOTO_QAP_CZ (9)

Podle údajů ČHMÚ bylo pondělí ráno 14. listopadu zatím nejchladnější od začátku podzimu. V mrazových kotlinách na Šumavě dokonce klesaly teploty hodně hluboko pod nulu. Mrznout bude i v noci na úterý, v průběhu dne pak region sevře ledovka.

Teploty na západě Čech se i v nížinách pohybovaly v pondělí ráno kolem -8 stupňů. Na Šumavě na několika místech dokonce padly historické rekordy. Například Jezerní slať měla -14 stupňů. Na Borových Ladech naměřili -13,2 stupně a na -12 stupňů spadly teploty v Pohoří na Šumavě. Hodně chladno bylo i na Horské Kvildě, kde bylo naměřeno -11,6 stupně. V tomto případě nicméně nešlo o rekord.

Dost chladno bude také v noci na úterý. Teploty se mají v průměru pohybovat mezi -5 a -8 stupni a není vyloučené, že v mrazových kotlinách na Šumavě budou teploty opět pod -10 stupni. Už v průběhu úterý ale začne pršet a podle ČHMÚ se začne tvoři ledovka, která by měla region trápit až do středečního rána.

Podrobnosti k nové měsíční i týdenní předpovědi najdete zde.

FOTO:ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT