QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vánočním stromem v Domažlicích bude smrk, rozsvítí se už na konci listopadu

12.11.2019 10:06

Města napříč regionem se už začínají připravovat na Vánoce. Výjimkou nejsou ani Domažlice. Vánočním stromem města bude letos smrk, jeho rozsvícení proběhne už na konci listopadu.

vanocni-strom

V posledním listopadovém týdnu se součástí vánoční výzdoby centra Domažlic stane i tradiční vánoční strom. Ten letošní pochází z Dílů, půjde o smrk.

"Věnovala nám ho obec Díly, za což jí velmi děkujeme," uvedl místostarosta Domažlic Radek Wiesner. O instalaci stromu na prostranství mezi kostelem a radnicí se jako tradičně postarají pracovníci Domažlických technických služeb.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne v sobotu 30. listopadu od 16 hodin. O kulturní program se postarají žáci Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha.

Na Vánoce už se připravuje také Plzeň. Už o uplynulém víkendu se v ulicích v centru města začala objevovat vánoční výzdoba. V úterý se na náměstí Republiky bude instalovat také vánoční strom. Tím je letos smrk ztepilý z pozemku na Roudné. Další podrobnosti k letošní výzdobě v krajské metropoli se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24