Vážná nehoda na Klatovsku! Pro zraněného letěl vrtulník, řidič byl opilý

10.02.2019 9:36

Všechny složky IZS musely v noci na neděli zasahovat u nehody na Klatovsku. Při nehodě se zranil řidič i jeho spolujezdec, pro kterého letěl vrtulník. Řidič byl opilý.

DSC_4203

K vážné nehodě došlo v obci Červené Dvorce na Klatovsku po 23. hodině v sobotu večer. Osobní auto tam skončilo na střeše. Na místě zasahovaly všechny složky IZS a povolán musel být i vrtulník letecké záchranky. 

"Muž, ročník 1986, byl transportován do Klatovské nemocnice pozemní cestou RZP s lehčím zraněním. Muž ve věku 30 let byl přepraven s těžkým úrazem hlavy a zajištěnými dýchacími cestami do FN Plzeň na urgentní příjem leteckou záchrannou službou," řekla k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Veškeré okolnosti nehody dál šetří policie. Jisté ovšem je, že velkou roli sehrál alkohol. "Řidič, ročník 1993, ve vozidle Audi jel od Sušice na obec Volsovy. V Červených Dvorcích dostal z přesně nezjištěných příčin s vozidlem smyk, vjel vpravo na zledovatělý sníh a vlivem nárazu bylo vozidlo odhozeno na dům, kde zůstalo v poloze na střeše. Ve vozidle jel i spolujezdec, ročník 1999, který byl pro svá zranění transportován do nemocnice letecky. U řidiče byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem, a to nejdříve 2,2 promile a při opakovaném měření 2,07 promile," doplnila k nehodě mluvčí policie Pavla Burešová.

¨FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24