QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda uzavřela silnici u Staňkova! Zranění utrpěly čtyři osoby - FOTO

28.06.2019 14:07

Vážná nehoda se v pátek odpoledne odehrála u Staňkova na Domažlicku. V péči záchranky skončili čtyři lidé. Na místo musel letět i vrtulník.

dn chlumčany

Ke střetu tří aut došlo v pátek odpoledne na silnici u Staňkova směrem na obec Ohučov. Na místo museli vyjíždět hasiči i záchranka, zasahovat musel také vrtulník. 

"Jednu osobu jsme vyprostili hydraulickým vyprošťovacím zařízením. Další 3 zraněné osoby byly mimo vozidlo. Komunikace je uzavřena," řekl v průběhu zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Povolán musel být i vrtulník. "Z místa dopravní nehody jsme letecky transportovali ženu ve věku zhruba 40 let a nezletilou dívku na urgentní příjem FN Plzeň z důvodu mechanismu nehody, obě byly při vědomí. Ženu ve věku zhruba 35 let jsme transportovali pozemní cestou do FN Plzeň a zhruba 38letého muže také pozemní cestou do Stodské nemocnice, oba mají lehká až středně těžká poranění a jsou při vědomí," doplnila k nehodě Andrea Divišová z krajské záchranky.

Přesné příčiny nehody jsou stále v šetření policie. "Řidička vozu VW Caddy jela od Ohučova směrem na Křenovy a ze zatím nezjištěných příčin vyjela do protisměru. Došlo ke střetu s vozidlem Seat Alhambra, které jelo v opačném směru. Dechové zkoušky na alkohol u řidičů byly negativní," dodala mluvčí policie Martina Koranová.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24