Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Bouřky dál zaměstnávají hasiče! V Draženově se vylil rybník - FOTKY

31.05.2018 8:54

Bouřky a přívalové deště opět zaměstnaly hasiče v regionu. Tentokrát nadělalo počasí problémy hlavně na Domažlicku, práci měli hasiči ale i na dalších místech regionu.

30_5_2018 Draženov, čerpání, přelitý rybík (2)
30_5_2018 Draženov, čerpání, přelitý rybík (2)30_5_2018 Draženov, čerpání, přelitý rybík (1)

Hasiči mají v posledních dnech v regionu plné ruce práce s odstraňováním následků bouřek, které se opakovaně vyskytují. Ve středu v podvečer se přehnaly zejména Domažlickem.

Hasiči museli hned několikrát zasahovat v Klenčí pod Čerchovem. Ze sklepa rodinného domu museli odčerpávat vodu, vyjíždět museli i na tamní pilu, kde se do objektu dostala voda a bahno.

Likvidovat se musela i laguna vody. "Hasiči ze stanice Domažlice a SDH Klenčí pod Čerchovem vyjeli k odčerpání vody z laguny, jež se vytvořila nad místním JZD. Pracovníci JZD společně s částí jednotky SDH Klenčí pod Čerchovem lagunu odčerpali," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Problémy nadělal také rybník v Draženově, který se vylil z břehů (viz foto). "Hasiči ze stanice Domažlice, SDH Domažlice a SDH Draženov vyjeli k odčerpání vody a bahna ze sklepů rodinných domů, které zaplavila voda, jež se přelila z místního rybníka," dodává mluvčí krajských hasičů.

Krom Domažlicka se ale bouřky objevily i na dalších místech. Ve většině případů měly za následek popadané stromy. Hasiči kvůli tomu museli vyjíždět například do Vochova u Plzně nebo na několik míst Tachovska.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství