Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Manažerce Regionálního technického muzea v Plzni hrozí 10 let vězení

16.12.2010 11:05

Z padělání a pozměnění veřejné listiny obvinili kriminalisté manažerku Regionálního technického muzea v Plzni. V případě, že jí soud uzná vinnou, hrozí jí až 10 let vězení.

Techmania1

Manažerku Regionálního technického muzea v Plzni obvinili policisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality z padělání a pozměnění veřejné listiny, dotačního podvodu a dalších trestných činů.

Pražská státní zástupkyně už podala ke Krajskému soudu v Plzni obžalobu pro zločiny padělání a pozměnění veřejné listiny, dotační podvod a poškození finančních zájmů Evropských společenství spáchané ve stadiu pokusu.

Manažerka Regionálního technického muzea v Plzni měla v roce 2009 při přípravě a podání žádosti o dotaci z Regionálního operačního programu Jihozápad padělat rozhodnutí Ministerstva kultury ČR o prohlášení movitých věcí za kulturní památky. Padělek pak přiložila k žádosti o dotaci více než 120 milionů korun. Vše udělala proto, aby zvýšila šanci na získání dotace.

Podvody při získávání dotací z Regionálního operačního programu (ROP) regionu soudržnosti Jihozápad se řeší už několik měsíců a manažerka plzeňského muzea je zatím první obžalovanou.

Pozn. redakce: Regionální technické muzeum v Plzni se od 1. září 2010 jmenuje Techmania Science Center.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství