Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Plánujete koupit auto na internetu? Pozor na podvodníky

09.03.2021 9:14

Scénář je ve všech případech obdobný. Zájemce si vybere auto na internetu, pošle peníze na účet prodejci a ten přestane komunikovat. Poškozený tak nemá ani auto, ani peníze.

IMG_1136

Policisté na Klatovsku přijali od poškozeného oznámení o podvodném jednání při prodeji vozidla. "V první polovině měsíce února letošního roku muž komunikoval s prodejcem na internetu prostřednictvím e-mailové pošty. Muž provedl bezhotovostní převod z bankovního ústavu do ciziny na účet uvedený při komunikaci, kdy se jednalo o 9 000 euro. Prodejce měl zajistit převoz vozidla do ČR. Do současné doby muž vozidlo nepřevzal ani neobdržel zpět finanční obnos," uvedla mluvčí policie Dana Landmanová.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. V uvedeném případě, zatím nezjištěný pachatel uvedl zájemce v omyl, s úmyslem se obohatit.

Občané mnohdy podvodníkům přímo „nahrávají“, protože se chovají důvěřivě a lehkovážně. Policie radí všem zájemcům o koupi auta na internetu:

  • Každý obchodník na internetových stránkách musí poskytovat své identifikační údaje i nákupní řád, obchodní a reklamační podmínky.
  • Na internetu lze nalézt i katalog certifikovaných obchodů – označené jako důvěryhodné.
  • Doporučujeme nechat si zaslat věci na dobírku a před úhradou zásilku zkontrolovat.
  • Především si prověřte obchod a recenze uživatelů a neuhrazujte platbu předem – zjišťováno zneužívání podezřelých e-shopů.
  • Před bezhotovostní platbou si ověřte nabízené služby.
  • Pokud je cena zboží podezřele nízká, může se jednat o podvod.
  • Pachatelé používají nepravdivá jména, neexistující telefonní čísla nebo i údaje osob, které netuší, že jejich osobní údaje někdo zneužívá.
  • Pokud jsou bankovní účty vedeny v zahraničí – buďte obzvláště obezřetní!!!

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství