Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Oživené prohlídky Plzně opět i tuto neděli

06.08.2010 12:07

Tradiční oživené prohlídky města Plzeň jsou připraveny i na neděli 8. srpna. Poznejte s průvodkyní Historií Plzeňskou něco z minulosti města. V ceně je i občerstvení a vstup do Muzea strašidel.

DSCF7334

Letošní oživené prohlídky Plzně jsou každou lichou neděli. Proto i 8. srpna můžete poznat něco z historie Plzně. Začíná se od Národopisného muzea.

Provede vás průvodkyně Historie Plzeňská, aby vám objasnila něco z historie. Poznáte třeba císaře Rudolfa II., který se k vám dostane prostřednictvím elixíru mládí od dvorního alchymisty Edvarda Kellyho. Dveřmi vědecké knihovny vstoupíte do 18. století, kdy byla tato budova klášterem dominikánek a když budete potichu, některou ze sester možná potkáte. Třídu, ve které později po zrušení kláštera studoval, Vám ukáže Bedřich Smetana osobně. V secesní perle Plzně hotelu Slovan  Vám zatančí pravý vídeňský valčík císař Franz Josef se Sissi, zatímco se občerstvíte kávou a džusem či zákuskem. Plzeňské pivo ochutnáte v příjemném prostředí zahrady Cafe Emily, umístěné přímo na plzeňských hradbách a mezitím se děti setkají v krátké interaktivní pohádce s Bílou paní.

Na závěr poznáte místo, kam si chodí Plzeňané už po staletí pro splnění svých tajných přání,  jedno si určitě připravte i vy. Celou trasu prohlídky Vás bude provázet kočí Matěj na voze taženém koňmi, na kterém mohou jet i děti.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT