Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Pozor u zastávek MHD! Strážníci přitvrdili v kontrolách parkování

01.03.2016 12:27

Víc jak dvě desítky aut nechali strážníci v Plzni odtáhnout od začátku roku z prostorů zastávek MHD. Po dohodě s dopravními podniky dohlíží na tato místa častěji.

odtah2

Řidiči, kteří si v Plzni zvykli zaparkovat auto v zálivu zastávky MHD a třeba si jen někam odskočit, by měli zbystřit. Strážníci v poslední době zvýšili dohled nad dodržováním zákazu stání na těchto místech. Od začátku roku už nechali ze zastávek a zálivů odtáhnout na dvacítku aut.

Zálivy zastávek autobusů, ale i trolejbusů se velmi často stávají pro řidiče v Plzni něčím jako jsou odstavná parkoviště. V mnoha případech tak komplikují nejen život řidičům vozů MHD, ale i cestujícím. Ti totiž musí nastupovat do vozů mnohdy přímo ze silnice. Problémy s tím mívají zejména starší cestující a maminky s kočárky. Právě na takto parkující vozy se v poslední době speciálně strážníci v Plzni zaměřují. "Po dohodě s Plzeňskými městskými dopravními podniky zvýšila Městská policie Plzeň v souvislosti s tím dohled," potvrdila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Zastávky by si s parkovištěm řidiči plést neměli. Hrozí i odtah auta...

Stání v prostoru zastávky zakazuje zákon o silničním provozu. "Tento úsek je specifikován tím, že začíná dopravní značkou ´Zastávka autobusu´, ´Zastávka tramvaje´ nebo ´Zastávka trolejbusu´ 
a končí pět metrů za označníkem zastávky. Tam, kde dopravní značka není, je prostor zákazu zastavení 
a stání vymezen vzdáleností kratší než 30 metrů před a pět metrů za označníkem zastávky. V případě, že je zastávka vyznačena vodorovným dopravním značením, platí zákaz jen pro vyznačený prostor," cituje zákon mluvčí strážníků.

Kontroly dotčených míst od začátku roku mluví jasně. Strážníci řešili už desítky takových případů. Řidiče to navíc může vyjít skutečně pořádně draho. "Řidičům, kteří zákaz nerespektují, hrozí nejen bloková pokuta, ale i odtah vozidla. Od začátku roku se strážníci zabývali téměř 150 událostmi, kdy řidiči zaparkovali svá vozidla v zastávkách a nařízeno bylo z těchto míst odtáhnout zhruba přes dvě desítky vozidel," uzavírá mluvčí městské policie.

FOTO: Městká policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství