QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velký úspěch skateboardisty z Plzně! Michal Šubrt vybojoval zlato na mistrovství světa

26.10.2019 13:36

Plzeňský závodník má za sebou mimořádně vydařenou sezonu. Po zisku titulu evropského šampiona ve skate slalomu na Mallorce, ovládl tuto disciplínu i na mistrovství světa v Severní Karolině.

1

Další úspěch si připisuje plzeňský skateboardista Michal Šubrt. Ve městě Winston-Salem v americké Severní Karolině získal titul světového šampióna ve skate slalomu v kategorii Masters (45+). Kromě Michala Šubrta hájil v USA české barvy i další jezdec, který patří k naší špičce, a to Petr Matouš z Poličky, který vybojoval v nejprestižnější kategorii PRO v obřím slalomu šesté místo.

Michal Šubrt přivezl kromě zlata v obřím slalomu ze Severní Karoliny také bronz v disciplíně hybrid, kdy závodníci absolvují 250 metrů dlouhou trať se zhruba 60 kužely. Každé sražení kuželu je přitom penalizováno.

"Moje lepší disciplína je ale obřák, který se mi tentokrát povedlo mezi amatéry vyhrát. Je to také tím, že moje konstituce 110 kilogramů mi umožňuje lépe se rozjet z kopce. V rámci profíků by to bylo páté, šesté místo, což je docela příjemné,“ říká Michal Šubrt. Královská disciplína obří slalom se jede na vzdálenost 400 metrů. „Bylo to náročné, jede se rychlostí přes 50 kilometrů v hodině. Můj část byl 16,1 sekundy, nejlepší profíci dosáhli rychlosti 15,6 sekundy,“ dodává závodník, který má na svém kontě kromě letošního titulu mistra Evropy, také zlato z mistrovství Evropy v roce 2016 a titul světového šampiona z roku 2018.

Michal Šubrt závodí v amatérské kategorii, profesí je spolumajitelem cestovní kanceláře. Několikanásobného světového a evropského šampiona, můžeme vidět trénovat na uzavřené, obslužné komunikaci poblíž dálnice u Útušic. "Na trénincích je nejhezčí to, že se sejdete s kamarády, postavíte kužely, zajezdíte si, povídáte. Jsou to příjemně strávená odpoledne,“ uzavírá  Michal Šubrt.

FOTO: archiv Michala Šubrta

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24