QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkendové akce v zoo pokračují. Program bude patřit rodinám s dětmi

25.04.2019 7:59

Zoologická zahrada v Plzni se zahájením hlavní sezóny odstartovala také sérii tradičních akcí. Další program se připravuje už na tento víkend. Užijí si hlavně rodiny s dětmi.

_IGP7263

Den Země připadá na 22. dubna a je největším a nejznámějším ekologickým svátkem. Nejrůznějšími způsoby ho slaví více jak miliarda lidí ve 175 státech světa. V Plzni pořádá jeho největší připomínku tradičně zoologická a botanická zahrada. Letos se akce uskuteční až tuto sobotu 27. dubna.

Program, který je určený zejména rodinám s dětmi, proběhne od 10 do 17 hodin na statku Lüftnerka. Návštěvníkům nabídne především různé soutěže, poznávací a dovednostní aktivity a oblíbenou naučnou soutěžní stezku o ceny.

"Oslava Dne Země v Zoologické a botanické zahradě města Plzně je každoročně spojena s vyvrcholením sběru použitých potravinářských hliníkových obalů ve školách a domácnostech Plzeňska. I letos je možné předat drobný hliníkový odpad až do pondělí 29. dubna do kontejneru u hlavní pokladny zahrady v ulici Pod Vinicemi," říká František Hykeš ze zoo.

Hned v příštím týdnu se navíc v zoologické zahradě koná další tradiční akce. V úterý posledního dubna zve statek Lüftnerka na čarodějnický slet, ve středu prvního května na zpívání pod májkou.

FOTO: ilustrační      

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24