Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Dobrovolníci budou sázet stromy na Nové Hospodě

07.11.2023 8:12

Správci plzeňských městských lesů společně s lesními pedagogy z Arboreta Sofronka pořádají akci Den pro les.

sázení stromků ilustrační SVSMP

Zasaďte svůj stromek a zapojte se do obnovy lesa! Na pasece v místě, kde původně stál borový les, následně postižený dlouhodobým suchem, vyroste díky dobrovolníkům les smíšený, který by měl lépe odolávat klimatickým změnám. Akce s názvem Den pro les se uskuteční v sobotu 11. listopadu.

Po vysazení stromků, převážně dubů a borovic, si budou moci účastníci akce opéct špekáčky, nabídnout si čaj nebo kávu. Občerstvení i ohniště bude k dispozici v místě srazu u turistického přístřešku, na křižovatce cyklostezky č. 2151 v úseku Valcha – Nová Hospoda a lesní cesty, která navazuje na Univerzitní ulici. Připraven bude také bohatý doprovodný program i odborný výklad lesníka městských lesů.

Pro účast je nutné se včas registrovat na vybranou hodinu předem na e-mail: sazimeles@plzen.eu, a to nejpozději do 9. listopadu 2023.

Sázení bude probíhat po skupinách tak, aby byl dostatek času na vysvětlení správného postupu. První skupina se sejde v 10 hodin. Další budou začínat vždy po 45 minutách, tedy v 10:45, v 11:30, 12:15, 13:00, 13:45 a ve 14:30 hodin.

„V jedné skupině může být maximálně 10 dospělých spolu s dětmi. Práce bude pro silné kopáče i pro nejmenší nosiče sazenic. Sazenice lesních dřevin i nářadí budou na místě k dispozici, zájemci si ale mohou přinést vlastní,“ uvádí správci plzeňských městských lesů.

Foto ilustrační SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte