Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Na Plzeňsku se lidé aktivně zapojují do stáží ve firmách

12.05.2013 13:00

Aktuálně probíhá v Plzeňském kraji více než 40 stáží a téměř 100 zaregistrovaných poskytovatelů stáž dalším zájemcům nabízí. Lidé mají velký zájem o získání nových zkušeností.

Plzeňský kraj se aktivně zapojuje do největšího vzdělávacího projektu svého druhu, který se soustředí na zprostředkovávání stáží ve firmách.

Projekt Stáže ve firmách – vzdělávání praxí realizuje Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí, v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Jak vyplývá ze statistik, celkově se v rámci projektu rozběhlo již přes 1900 stáží po celé České republice.

Zájem o bezplatnou stáž, během níž stážistům i nadále přísluší sociální dávky od státu, projevilo v Plzeňském kraji celkově již 820 uchazečů. Aktuálně zde probíhá více než 40 stáží.

Projekt je určen přednostně pro osoby znevýhodněné na trhu práce, jako např. absolventy, nezaměstnané, osoby vracející se na trh práce a zájemce o další vzdělávání. Projekt má za cíl zvyšovat konkurenceschopnost na trhu práce a umožnit stážistům získat praxi a nové dovednosti. Výstupem bude Národní katalog stáží a databáze poskytovatelů stáží.

Díky této inovativní formě vzdělávání už 400 stážistů úspěšně dokončilo stáž a odneslo si certifikát dokládající jejich praktické dovednosti. Několika desítkám z nich pak bylo díky stáži nabídnuto zaměstnání.

"Velký zájem o stáže ve firmách nás samozřejmě těší. Chceme docílit ukotvení stáží v české legislativě jako uznávané formy vzdělávání. To je motivace, která udává směr naší práci," uvedl Ing. Radek Rinn, hlavní manažer projektu Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT