QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorku opouští kapitán Roman Hubník. Oblékne dres Sigmy Olomouc

29.06.2020 12:48

Kádr viktoriánů prochází výraznou obměnou. Stoper Roman Hubník se proto po této sezoně vrátí do klubu, kde odstartovala jeho ligová kariéra.

1

"Roman je bezesporu jedna z ústředních a nejvýraznějších postav našeho klubu posledních let. S kapitánskou páskou šéfoval dění na hřišti i v kabině. Máme spolu nadstandardní a férový vztah. Chtěl bych mu za celý klub poděkovat, co vše pro Viktorii odvedl, jakým způsobem klub reprezentoval a pomáhal jej budovat. Právem zde bude mít navždy dveře otevřené,“ říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek. 

"Čas nelze zastavit a i náš kádr prochází poslední dobou výraznou obměnou. S Romanem jsme se tedy domluvili, že po konci sezony, kdy mu končí smlouva, přestoupí do Olomouce, kde fotbalově vyrůstal a vlastně se tak vrací domů. Přeji mu, aby se mu dále dařilo jak na hřišti, tak mimo něj,“ dodává generální manažer s tím, že se Viktoria se svým kapitánem oficiálně rozloučí při posledním domácím zápase této sezony, tedy ve středu 8. července v duelu s Libercem.

"Ve Viktorce jsem prožil nezapomenutelné roky. Vždy jsem hrdě nosil dres i kapitánskou pásku a klukům budu i nadále držet palce, budu se sem rád vracet. Nyní jsme se domluvili, že je ideální čas na návrat domů, kde budu ještě nějakou chvíli pokračovat v kariéře a budu to mít i blíže ke své rodině. Moc se těším na poslední zápas, věřím, že si to společně s fanoušky užijeme a uděláme za sezonou vítěznou tečku,“ vzkazuje Roman Hubník.

Do Viktorie přišel Roman Hubník v září 2013 z bundesligy, v níž oblékal dres Herthy Berlín. Původně podepsal roční smlouvu, věrný červenomodrému dresu však zůstal, až na krátké hostování v Olomouci, hned sedm let. A měl lví podíl na úspěšném období, kdy Viktoria sbírala mistrovské tituly, hrála UEFA Champions League či bavila fanoušky tažením Evropskou ligou. 

Roman Hubník debutoval v ligovém utkání za Viktorii 13. září 2013 na půdě Slovanu Liberec, kde se dostal na hřiště v závěru zápasu za zraněného Lukáše Hejdu. S klubem získal celkem tři ligové tituly (2015, 2016, 2018), k tomu přidal i Český Superpohár v roce 2015.

Střelecky se Romanu Hubníkovi nejvíce dařilo v ročníku 2014/15, kdy vstřelil všechny tři své ligové góly v barvách Viktorky. Mimo jiné byla jeho trefa vítězná v domácím zápase proti Jihlavě, kdy FCVP získala 3. titul v historii, pro vytáhlého stopera to byl jeho první v červenomodrých barvách.

Dohromady odehrál "Hub" za Viktorii Plzeň 172 soutěžních zápasů! 122 z nich v české lize, 17 v Lize mistrů, 18 v Evropské lize, 14 v Českém poháru a jednou  Superpohár.

ZDROJ, FOTO: FCVP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24