QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vítání jara, otevírání České řeky i probouzení lesa. V zoo startuje jarní program

19.03.2019 13:56

Jaro už je skutečně za dveřmi a s jarním programem přichází také plzeňská zoo. Jaro se bude ve velkém vítat už v závěru tohoto týdne. Chybět nebude ani vodník, který otevře Českou řeku.

ZOO_Plzen_28_rijen (4)

Vítání jara, otevírání České řeky a probouzení lesa je nachystáno pro návštěvníky plzeňské zoologické a botanické zahrady tuto sobotu 23. března.

"Jde o první letošní jarní program, na nějž navážou další. Hned za týden to bude Ptačí sobota. Bohatý soutěžní program pro rodiny s dětmi na terase pod statkem Lüftnerka začne v 10 hod. a potrvá do 17 hod. Zájemci, především děti, si při něm ověří vědomosti o vodním světě, přírodě a lese a vyzkoušejí různé dovednosti. Ani letos nemůže chybět  oblíbená lesní pedagogika," láká do zoo František Hykeš.

Tradiční otevírání řeky patří k jasným signálům, že i do zoologické zahrady už dorazilo jaro a blíží se začátek hlavní sezóny, který připadá na 1. dubna. "V 11 hodin otevře slavnostně po zimě vodník Českou řeku a pronese k přítomným proslov na téma, jak se šetrně chovat k vodnímu světu. O přízeň návštěvníků se bude tentokráte dělit s jarní potápěčskou kreací," dodává František Hykeš.

Sobota 23. března bude také speciální pro všechny nositele rybích jmen. Čeká na ně zlevněné vstupné.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24