Vlaky v kraji ujedou více kilometrů. Zvýší se i počet spojů

03.12.2019 18:48

Nový jízdní řád Českých drah začne platit v polovině prosince. Cestující se dočkají obnovení provozu mezi Poběžovicemi, Horšovským Týnem a Staňkovem.

červen 2018 (1329)

Osobní a spěšné vlaky najedou od 15. prosince s novým jízdním řádem v Plzeňském kraji o zhruba pět procent kilometrů více než nyní, tedy 5,6 milionu kilometrů. Nepočítá se s rušením žádné linky, naopak se zvýší počet spojů na vybraných tratích.

"Jízdní řád zahrnuje celkem 542 vlaků v působnosti Regionálního obchodního centra Plzeň, z toho jezdí v pracovních dnech 493 vlaků, o sobotách a nedělích 332 vlaků. Průměrně je vypravováno 447 vlaků denně," uvádí regionální mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Velkou novinkou je po třech letech obnovení provozu na trati z Poběžovic přes Horšovský Týn do Staňkova na Domažlicku, kde pojede pět párů vlaků.

Na ostatních tratích dojde k časovým posunům a někde k prodloužení trasy vlaků. To se týká například spoje z Horažďovic do Sušice, který pojede až do Klatov a vlaku z Plzně do Nepomuku, který nově zamíří až do Horažďovic předměstí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24