Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni porazili Liberec na samostatné nájezdy

19.12.2012 20:21

Až samostatné nájezdy rozhodly hokejové utkání domácí Plzně a soupeře z Liberce ve středu 19. prosince. Díky Gulašově trefě zvítězili domácí 6:5.

IMG_4901
IMG_4843IMG_4879IMG_4888IMG_4901IMG_4926IMG_4945IMG_4951IMG_4961IMG_4968IMG_4975IMG_4993IMG_5027IMG_5034

Ve středu 19. prosince hostila plzeňská ČEZ Aréna hokejový duel domácích indiánů a soupeře z Liberce. Na plzeňském ledě se tak střetli dva soupeři, které v tabulce naleznete každého na opačných koncích.

Už proto, že se Plzeň stala favoritem utkání, fanoušky překvapila první třetina, ve které byl od úvodních minut aktivnější Liberec. Domácí převzali otěže zpět do svých rukou po dvou rychlých gólech ve 4. a 10. minutě, jejichž autorem byl Gulaš. Liberec ale stihl do konce třetiny skóre srovnat na 2:2.

Ve druhém dějství přidali indiáni jednu a Liberec dvě branky, a tak se hosté ujali vedení, přičemž do úvodních minut třetí třetiny vstupovali v početní výhodě. Stav po druhé třetině tak byl 3:4.

Ve třetí třetině dokázala Plzeň Liberec dotáhnout na 4:4, hrálo se z půle na půli a do konce třetiny přibyly ještě dvě branky, každá na jedné straně. Konečný výsledek po třetí třetině 5:5 si tedy vyžádal prodloužení. Ani v prodloužení se ale nerozhodlo, a tak přišly samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy dopadly lépe pro domácí. Indiáni tak díky Gulašově trefě zvítězili 6:5.

"Na začátku utkání jsme sice vstřelili dva góly, ale jinak jsme vstoupili do utkání špatně. Nehráli jsme dobře. Chyby jsme dělali po celé utkání a vždy se jich několik sešlo při všech obdržených gólech. Završili jsme to 13 vteřin před koncem, kdy jsme inkasovali vyrovnávací gól na 5:5. Se dvěma body za výhru po nájezdech jsme spokojeni, protože tři body jsme si dnes nezasloužili. Po tom průběhu utkání si výsledku vážíme," uvedl po zápase Michal Straka.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, vypracovali jsme si šance, ale paradoxně jsme z ojedinělých akcí soupeře dvakrát inkasovali. Vážím si toho, že jsme se dokázali do utkání vrátit a do první přestávky jsme stačili vyrovnat na 2:2. Pak to byla přetahovaná, ve které domácí brankou v závěru na 5:4 sahali po třech bodech. My jsme byli hodně dole, přesto jsme vyrovnali. Bylo to šťastné. Za tu práci, kterou kluci odvedli, jsme si to ale zasloužili. V nájezdech ukázali domácí klid v koncovce. V naší situaci bychom potřebovali více bodů. Na druhou stranu bod z ledu vedoucího týmu je pro nás cenný," připojil své hodnocení zápase liberecký Milan Černý.

A jak zápas hodnotil úspěšný indiánský útočník Milan Gulaš? "Tak dnes to bylo nahoru a dolů. Vedli jsme 2:0. Pak jsme si mysleli, že je to doma a že je rozstřílíme, ale Liberec zabral a během asi 5ti minut vyrovnal. My jsme je tam nechali jezdit a to se nám nevyplatilo. Pak v závěru jsme tam ještě nějakou tu šanci měli, podařilo se nám vyrovnat, a pak jít dokonce 20 vteřin před koncem do vedení, ale ten konec byl od nás tragický. Alespoň že na ty nájezdy jsme to zvládli. Škoda že jsme ztratili ten bod."

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

Hokejové utkání jsme pro vás sledovali online, přinášíme nejzajímavější momenty utkání:

V dnešním zápase nastupje v brance A. Svoboda, M.Mazanec je zraněný. Ke svému zranění přišel velmi kuriozně, když bránil svoji přítelkyni na jedné soukromé akci a byl mu zlomen jeden prst.

4:00 A máme tu první branku zápasu, která jistě bude soupeřit o gól měsíce. Do pásma zatáhl puk M.Straka, křižnou přihrávkou přes celé pásmo našel T. Vlasáka a ten neomylně našel před brankou M. Gulaše, který si položil M. Pince a dával do prázdné branky 

5:50 vyloučen hráč domácích D. Růžička na 2 minuty za držení hole

8:23 vyloučen hráč domácích V. Mozík na 2 minuty za podražení

9:24 Za chybu v útočném pásmu je Plzeň odměněna trestným střílením, ke kterému se postavil opět M. Gulaš. A ten nedal Pincovi vůbec žádnou šanci. A to vše v oslabení 2:0

14:59 Po chybě v obraném pásmu Plzně snižuje A. Dušek na 2:1

12:43 vyloučen hráč domácích V. Mozík na 2 minuty za hákování

16:26 vyloučen hráč hostí P. Nedvěd na 2 minuty za sekání

19:06 vyloučen hráč hostí A. Dušek na 2 minuty za sekání

19:20 V oslabení vyrovnává J.Víšek po přihrávce R.Dudy 2:2

24:59 po obrovské chybě A. Svobody, který přišel za brankou o puk, dává T. Pospíšil na 3:2

Bohužel to není první chyba A. Svobody, který se snaží být aktivní, ale puky nerozehrává moc dobře.

Ve druhé třetině se nám hra podstatně zrychlila a oba celky se snaží víc útočit než bránit. A to se musí divákům líbit.

31:49 vyloučen hráč hostí D. Havíř na 2 minuty za sekání

35:35 A v Plzni máme vyrovnáno. Po tlaku Indiánů v útočném pásmu dává branku J. Jeřábek, který dotlačil do branky puk i s M. Pincem 3:3

37:36 na 5 minut + do konce utkání vyloučen hráč Plzně R. Hollweg. Nevím, nevím, ale Rayen byl teď ohodnocen za tento zákrok asi podle svého jména než podle zákroku. Protože liberecký hráč byl dohrán čistě tělem, ale nečekal to.

38:36 A Liberec se opět ujímá vedení, když R. Duda tečoval střelu J. Vítiska 3:4

40:28 vyloučen hráč hostí P. Nedvěd na 2 minuty za držení hole

43. minuta a obrovskou šanci měl N. St. Pierre, který jel sám na Pince

43:34 a je vyrovnáno. Co se nepovedlo St. Pierrovi, tak J. Kovář zavěsil puk pod horní tyč Liberecké branky 4:4

45. minuta a další obrovská šance Plzně a v ní J. Lev, ale Pinc tentokrát skvělý

50:01 vyloučen hráč domácích D. Růžička na 2 minuty za naražení na hrazení. Musím se ale přiznat, že se mi ani tento zákrok moc nezdál. Po té co liberečtí několikrát tvrdě dohráli Indiány, byl vyloučen plzeňský D. Růžička za skoro stejný zákrok

50:58 a je tu další vyloučený Indián a to kapitán M. Straka za podražení. Ale ať se na mě páni rozhodčí nezlobí, ale to co dnes předvádí, je jasná podpora pro Liberec

dnešní utkání sleduje 5 230 diváků

59:39 Tak to by kolotoč, za který by se měla vybírat pětikoruna! MILAN GULAŠ zůstal osamocen před Pincem a vymetl pravý horní růžek. Chtěl bych mít jeho nervy... 5:4

59:47 To je zápas! Ihned po buly se prosadil PETR NEDVĚD. Asistence: Jan Víšek, Rasek Duda 5:5

Tak tohle můžete vidět jen u hokeje. Během 20 vteřin dvě branky!!!

Během prodloužení branka nepadla, i když domácí měli několik šancí, a tak se můžeme těšit na samostatné nájezdy.

Za Liberec pojede jako první R. Duda který svůj blafák do forhendu nedal

Za Plzeň pojede jako první M. Gulaš a ten se nemýlil

Jako další jede P. Nedvěd, ale jeho střela šla mimo

Za Plzeň jede V. Pletka a ten vymetl horní růžek Vošvrdovi branky

HC Škoda Plzeň - HC Bílí Tygři Liberec 6:5 po SN ( 2:2, 1:2, 2:1 )

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT