Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Harfistka Jana Boušková vystoupí v Horažďovicích

27.09.2011 10:51

Významná česká harfistka Jana Boušková vystoupí ve středu 28. září v Horažďovicích. Koncert se koná v rámci Ševčíkových hudebních večerů!

Jana Boušková, foto AMU

V rámci Ševčíkových hudebních večerů se v Horažďovicích ve středu 28. září uskuteční harfový recitál Jany Bouškové. Koncert se koná v secesním sálu hotelu Prácheň.

Členka České filharmonie Jana Boušková je mezinárodně uznávanou interpretkou, která vystupuje na renomovaných světových podiích sólově či s iterprety zvučných jmen, například Mstislavem Rostropovitchem, Maximem Vengerovem, Jurijem Bashmetem, Patrickem Gallois, Jane Thomsen, Sharon Kam, Christianem Tetzlaffem, Gustavem Riviniusem či Jiřím Bártou. Absolvovala Konzervatoř v Praze a Ostravskou univerzitu ve třídě profesorky Libuše Váchalové. Stipendium Fulbrightovy nadace jí umožnilo studium na renomované škole Indiana University u profesorky Susan McDonald. Dosáhla řady významných soutěžních úspěchů včetně ocenění ve dvou nejprestižnějších harfových soutěžích světa. Nahrála přes dvě desítky CD, natáčí pro rozhlasové a televizní společnosti. Hraje na nástroj americké firmy Lyon a Healy.

Koncert začíná v 19 hodin a vstupné je 100 korun pro dospělé, zlevněné vstupné pro děti, studetny, důchodce a rodiče na rodičovské dovolené je 50 korun.

Zdroj: Město Horažďovice, AMU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte