QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vodní hamr Dobřív chystá akci. Námětem bude vesnické kovářství

18.08.2021 16:44

2. den tradičních kovářských technologií se připravuje na Vodním harmu Dobřív. Seznámíte se s kovářským řemeslem, uvidíte klasické technologické postupy i nástroje, které kováři používají.

6

Vodní hamr Dobřív je uniktání technickou památkou v celé České republice. Najdete ho na Rokycansku. Po rozsáhlé rekonstrukci se otevřel návštěvníkům v červnu loňského roku. Konají se tady také akce, při kterých se návštěvníkům představuje kovářské řemeslo. Den tradičních kovářských technologií se bude konat 21. srpna od 9 do 17 hodin.

"Vesnické kovářství bude námětem již druhé akce, která se v sobotu 21. 8. 2021 uskuteční na vodním hamru v Dobřívě. Spolu se zvídavými návštěvníky se zaměříme hlavně na kovářské řemeslo jako takové, přiblížíme si klasické technologické postupy, používané při výrobě drobných, v hospodářství denně užívaných nástrojů. Námětem bude tentokrát výroba celokovaného nože," uvádí Romana Němečková, tisková mluvčí Západočeského muzea.

Hostem na hamru bude kovář Jaroslav Veselý, který návštěvníky při své práci seznámí s několika základními kovářskými technikami a jejich vzájemné kombinaci. Součástí bude i předvedení práce na velkých kladivech.

Vstupenky se budou prodávat na místě, plné vstupné činí 90 Kč, zlevněné 50 Kč.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24