Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trolejbusy linky číslo 10 najedou na novou trasu

01.07.2016 7:58

Lepší spojení na Klatovskou a na přestupní uzel U Práce zajistí změna trasy trolejbusové linky číslo 10 v Plzni. Změny schválilo vedení města. V Borské navíc přibyde zastávka.

moderni trolejbus 24Tr

Poprvé začnou změny trasy linky číslo 10 v praxi fungovat od září. Vedení města tím reaguje na aktuální situaci, kdy mají cestující trolejbusy číslo 10  špatné spojení na Klatovskou třídu a k přestupu na další linky na Americké U Práce. Na základě žádostí vznikne také nová zastávka v Borské ulici nedaleko Autocentra Šmucler.

Trasa linky číslo 10 se změní od září ve směru od Černic. "Ze zastávky U Radbuzy bude linka nově vedena po ulicích U Trati a Borská přes zastávky Radobyčická, Jižní Předměstí, dále po Koperníkově ulici do zastávky Tylova, Tylovou ulicí do zastávky U Práce, po Americké třídě do zastávky Mrakodrap, dále do Prokopovy ulice a zpět do Černic. V průmyslové zóně vznikne nová zastávka na znamení nazvaná Cínová na linkách číslo 15, 17 a 18 v Borské ulici v úseku mezi stávajícími zastávkami Techmania a Karlov," popisuje změnu mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Právě nový průjezd přes Americkou zlepší dostupnost této oblasti. "V současné době se trolejbusová linka číslo 10 vedoucí přes Černice, Slovany, Doudlevce ETZ do Pařížské otáčí blokovým objezdem přes Anglické nábřeží, Sirkovou ulici a Americkou. Linka tak neumožňuje přímé spojení na Klatovskou třídu a přestupní uzel U Práce s tramvajovou linkou číslo 4.  Po dokončení stavby rozšíření Borské ulice od Klatovské po Němejcovu v roce 2015 a vybudování nového trolejového propojení Doudlevecké a Němejcovy ulice vznikla možnost zavedení trolejbusového provozu do ulice U Trati a Borské ulice,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Na Anglické nábřeží bude dál zajíždět linka číslo 13, takže cestující z černic se i nadále dostanou také do této lokality. Novou trasou linky 10 se ale zlepší možnost nejen přestupů U Práce, ale také dostupnost úřadů ve Škroupově ulici.

Nová zastávka začne fungovat v Borské mezi zastávkami Techmania a Karlov. Ta zatím nebyla v provozu, v posledních letech se ovšem oblast rozrostla a poptávka se tak zvedla. "Vzhledem k tomu, že je v současné době okolí již více zastavěno a město registruje nejméně 2 žádosti o zřízení zastávky, a to ze středního odborného učiliště a Autosalónu Šmucler, bude zastávka aktivována,“ doplnil Petr Náhlík.

mapa 10Zdroj mapa: Magistrát města Plzně

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT