QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vražda i pokus o vraždu! Kriminálka obvinila pachatele krvavých útoků v Plzni

10.12.2018 13:06

Krajští kriminalisté obvinili útočníky, kteří stojí za brutálními napadeními v Plzni v posledních dnech. V noci na neděli došlo k vraždě mladíka, v pátek k pobodání muže.

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

V Plzni se za poslední dny odehrály hned dva brutální útoky. V jednom z případů jde dokonce o vraždu. K prvnímu krvavému incidentu došlo v pátek na Petrohradě. Opilý muž tam nožem zaútočil na muže u Mikulášského náměstí.

Útočníka ve věku 26 let dopadla po činu zásahová jednotka. Kriminálka ho nyní obvinila z pokusu o vraždu. "Muž z Rakovnicka v pátek zranil 39letého muže v Plzni na Slovanech v Rubešově ulici. Po předchozí slovní rozepři napadl na ulici muže nožem do oblasti hrudníku. Zraněný se utekl schovat a pachatel následně začal slově vyhrožovat i jeho kamarádovi, zda-li chce také tak dopadnout. Druhý muž se uzamkl v autě, přičemž se pachatel snažil dostat dovnitř. Po chvíli toho zanechal a z místa odešel. Policisté po něm intenzivně pátrali a necelé čtyři hodiny po činu jej zadrželi v Plzni v Bukovci.  Při dechové zkoušce byla 26letému muži naměřena hodnota 1,75 promile alkoholu. Zraněný muž je stále v péči lékařů," potvrdila mluvčí policie Martina Korandová. O případu QAP.CZ psal zde.

Doslova hororový útok se následně stal v noci ze soboty na neděli v jednom z bytů na Borech. Mladík tam mačetou zaútočil na teprve 17letého chlapce (více zde). Ten na místě zemřel. Také v tomto případě už padlo obvinění. "Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy 19letého muže z Plzně. Ten byl v sobotu večer v jednom bytě v Plzni na Borech se svými známými a sečnou zbraní větší intenzitou napadl do oblasti krku 17letého mladíka, který zraněním na místě podlehl. Motiv pachatelova jednání je předmětem šetření. Ze strany vrchního komisaře byla nařízena soudní pitva," říká k dalšímu případu policejní mluvčí.

V obou případech navíc policie navrhla uvalit na obviněné vazbu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24