Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaroslav Uhlíř s kapelou vystoupí v Měšťanské besedě

24.08.2013 12:00

V pondělí 26. srpna vystoupí na zahradě Měšťanské besedy v Kopeckého sadech oblíbený hudební skladatel a zpěvák Jaroslav Uhlíř. Koncert začíná v 19.00 hodin a je určen všem generacím.

Poprvé se svojí novou rockovou kapelou zavítá do Plzně hudební skladatel a zpěvák Jaroslav Uhlíř.

Koncert jeho největších hitů, mezi které patří třeba Holubí dům, Není nutno nebo Ani k stáru, a které v převážné většině složil na texty Zdeňka Svěráka, je určen všem generacím. Odehraje se 26. srpna na zahradě Měšťanské besedy a pro případ nepříznivého počasí je připravena mokrá varianta uvnitř budovy.

S profesionálním hraním začal Jaroslav Uhlíř v 70. letech jako vedoucí doprovodné skupiny Evy Pilarové a později jako klávesista a autor hudby rockového Faraonu, kapely, kde působil i Karel Šíp a Jiří Schellinger. Není proto divu, že se i po téměř 40 letech rád vrací k rocku. Z tohoto důvodu si vloni založil vlastní rockovou kapelu v nástrojovém obsazení bicí, elektrická kytara, basa a od letošního roku s ní koncertuje.

Manažer Jiří Havel říká, že Jaroslav Uhlíř má vždy v určitých frekvencích potřebu oprášit v sobě rockera. Před lety například vystupoval se skupinou Tři sestry a loni si k sobě přizval rockové hudebníky.

"Vystupovali spolu na letních festivalech a pak se domluvili, že budou hrát i běžné koncerty," uvedl Jiří Havel.

Publikum zná především Hodiny zpěvu Jaroslava Uhlíře, které jsou určeny dětem, s kapelou se však zaměřuje i na dospělé publikum.

"Je to koncert pro všechny generace. Může si při něm zazpívat celá rodina, což se zpravidla i děje," doplnil manažer.

Také při rockovém koncertu zazní hlavně písně otextované Zdeňkem Svěrákem, které představují většinu z Uhlířova repertoáru. Společně jich vytvořili už zhruba čtyři sta.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství