Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Čekají nás přeháňky sněhové i dešťové. Do vyšších poloh dorazí závěje

31.01.2022 8:40

Začátek února bude ve znamení sněžení, a to na celém území Plzeňského kraje. V nížinách se ovšem sněhová pokrývka dlouho držet nebude. Meteorologové varují ve vyšších polohách před závějemi a sněhovými jazyky.

6

Po větrné neděli v noci na pondělí 31. ledna vítr zeslábl, silněji foukat bude v kraji jen na Šumavě s maximálními nárazy kolem 55 km/h. Během pondělí bude zataženo, místy přijde slabé sněžení, v nižších polohách déšť. Později odpoledne budou srážky kromě hor ustávat. Nejvyšší teploty dosáhnou 0 až +3 °C, na horách -3 až 0 °C.

Od vyšších poloh meteorologové očekávají místy tvorbu sněhových jazyků, na horách závějí. V Plzeňském kraji výstraha platí pro Klatovy a Sušice od 31. ledna 09:00 hodin do 1. února 00:00 hodin. Z důvodu závějí mohou nastat komplikace v dopravě a některé vozovky mohou být až nesjízdné.

Pro okresy Domažlice, Klatovy, Sušice, Tachov platí výstraha před závějemi od 1. února 15:00 hodin do 2. února 21:00 hodin.

V úterý 1. února bude podobně jako v pondělí zataženo až oblačno, místy přijde slabé sněžení, na horách bude četnější. Později odpoledne a večer se od západu dostaví sněžení na většině území, na horách budou srážky trvalejší a vydatnější. Večer budou postupně srážky pod 400 až 500 metrů přecházet ve smíšené až dešťové. Nejvyšší teploty se vyšplhají na -1 až +2 °C, na horách na -3 až 0 °C.

Ve středu 2. února bude oblačno až zataženo s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, pod 500 metrů přijdou i srážky dešťové nebo smíšené. K večeru srážky zeslábnou. Nejnižší teploty klesnou na +3 až 0 °C, nejvyšší denní se vyšplhají na 2 až 5 °C.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství