QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výjezdové skupiny na Tachovsku mají napilno, vyjíždí k těžkým případům koronaviru

27.02.2021 16:35

Výjezdová oblast Západ zahrnuje výjezdové základny Tachov, Planá, Bor, Bělá nad Radbuzou, Domažlice, Stříbro a Konstantinovy Lázně.

1

Právě na Tachovsku a v okolí Stříbra je nejvíce případů nákazy koronaviru. "V pátek 26. února naše výjezdové skupiny na území okresu Tachov absolvovaly zásah u 12 pacientů s onemocněním COVID-19. Všechny tyto pacienty bylo nutné s ohledem na jejich zdravotní stav převézt do nemocnice. Někteří z pacientů se nacházeli ve velmi vážném stavu. Dále jsme zasahovali u 8 pacientů, u kterých bylo s ohledem na příznaky a epidemickou souvislost vysoce pravděpodobné, že onemocnění prodělávají. Také jsme zasahovali u jednoho pacienta s komplikacemi po prodělaném onemocnění COVID-19. Výjezdů nadále přibývá," uvedla Výjezdová oblast Západ.

Že výjezdů přibývá, se potvrdilo hned další den, v sobotu 27. února. Kolem desáté hodiny dopolední zasahovalo 6 z 8 výjezdových skupin v okrese Tachov u pacientů s onemocněním Covid-19. "Přijímána jsou další tísňování volání k pacientů se středním a těžším průběhem onemocnění. V záloze zůstávají momentálně 1x RV a 1x RZP. I na Domažlicku kolegové zasahují u pacientů s dýchacími obtížemi. Aktuálně výjezdová skupina RZP z Bělé nad Radbuzou," dodali záchranáři.

Jak tedy zvládají v takovém náporu ošetřit i jiné pacienty bez covidu? "Vždy je držena rezerva výjezdových skupin pro další výjezdy. Nestane se, aby někomu nebyla včas poskytnuta účinná odborná pomoc. Navíc každý den slouží na výjezdové základně v Tachově posilová výjezdová skupina RZP. Tuto se daří stavět díky ochotě našich zaměstnanců i za cenu větší zátěže a menšího odpočinku," ubezpečili záchranáři všechny obyvatele.

Foto: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24