QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykradači chat mají hlavní sezónu! Policie spustila kontroly chatových osad - FOTKY

11.12.2018 17:34

Policejní hlídky i psovodi. Tak to aktuálně vypadá v řadě chatových osad v rámci Plzeňského kraje. Zimní měsíce jsou totiž pro zloděje, kteří se zaměřují na chaty, hlavní sezónou...

1
1234

Policie pokračuje v kontrolách chatových oblasti i zahradkářských kolonií napříč krajem. Zloději, kteří se zaměřují právě na nejrůznější odlehlé osady, mají momentálně hlavní sezónu.

V těchto dnech byli v terénu mimo jiné policisté na Domažlicku. "Protože jsou rekreační objekty stále trvalým předmětem zájmu zlodějů, policisté z Horšovského Týna společně s dopravními policisty provedli bezpečnostní opatření s názvem ´Chaty – Mezholezy, Sedmihoří, Podhájí´ se zaměřením na prevenci vloupání do chat a krádeží věcí, železa a barevných kovů z pozemků v chatové oblasti a také pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech. V rámci opatření policisté zkontrolovali několik desítek rekreačních objektů, přičemž nezjistili žádné narušení těchto objektů a žádné protiprávní jednání v kontrolované oblasti," shrnuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podobná opatření spouští policisté v podstatě napříč celým Plzeňským krajem a výjimkou není ani Plzeň. Tady mají policisté na starost i několik obcí v blízkosti města a přímo v Plzni dohlíží i na řady zahradkářských kolonií.

I přes zvýšenou intenzitu kontrol policisté upozorňují, že největší tíha odpovědnosti za majetek je na samotných majitelých chat a chalup. "I přesto, že policisté často chatové oblasti kontrolují, upozorňujeme majitele rekreačních objektů, aby je před příchodem zimních měsíců, kdy své chaty opouštějí, řádně zabezpečili. Doporučujeme chaty a chalupy v průběhu zimy častěji kontrolovat, při odjezdu pečlivě uzamknout dveře a uzavřít okna, opatřit je mřížemi. Vhodné je využít i elektronické zařízení," dodává policejní mluvčí.

V chatách by lidé rozhodně neměli nechávat cennější věci jako jsou starožitnosti, šperky nebo elektronika.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24