QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykradači rekreačních objektů dopadeni! Neušetřili ani Werichovu chatu

23.07.2020 11:36

Dva zloději se stali postrachem chatařů a chalupářů na Sušicku. Kradli i za nouzového stavu. Na svědomí mají od letošního jara dvě desítky vloupání do rekreačních objektů.

Zloděj_ilustrační foto_QAP foto

Kriminalisté hlásí dopadení 36letého muže ze Sušice a jeho 33letého komplice z obce na Kašperskohorsku. Oba už čelí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody, starší z pachatelů pak ještě z poškození cizí věci. Dvojice má na svědomí 22 skutků, rekreační objekty muži vykrádali buď spolu nebo samostatně.

Série vloupání začala letos v únoru v Petrovicích u Sušice, kde 36letý muž vnikl na oplocený pozemek, kde poškodil pletivo a dveře do včelína. Následovalo vloupání do chalupy u Dlouhé Vsi, kde ukradl nářadí a světlo. V obci Hořejší Těšov poškodil garážová vrata na rekreační chalupě a ukradl dvě pily a prodlužovací kabel.

V březnu vnikl do chaty v Sušici chaty a vzal prodlužovací kabel a na dalším pozemku prostříhal drátěný plot. Další vloupání se odehrála v Dražovicích, poblíž Hlavňovic, Petrovic u Sušice, Dlouhé Vsi a u Nemilkova. U dalších deseti objektů poškodil zámky, ale nic neukradl.

Zloděj neušetřil ani slavnou chatu Jana Wericha. "U Velhartic vnikl do kůlny u chaty, kde vzal sekyru s jejíž pomocí vypáčil okenici u chaty a poškodil okno,“ potvrdila policejní mluvč  Dana Ladmanová.

Na dalších vloupáních se dvojice podílela společně. "Uvedení muži  v měsíci únoru vnikli do stejné chalupy u Dlouhé Vsi, kde již starší muž kradl a vzali koloběžku a svářečku. U chaty nedaleko Hartmanic vzali z kůlny dva kabely a vnikli i dalšího objektu, kde nic neodcizili,“ dodává mluvčí.

Mladší ze zlodějů má na svědomí ještě vloupání do chaty u obce Žihobce a do chalupy v obci poblíž Strašína.

Za vloupání v době nouzového stavu hrozí oběma vyšší tresty. "Obvinění muži se jednání dopustili z části v době, kdy byl na území ČR vyhlášen nouzový stav. Muži doznali uvedenou trestnou činnost a část odcizených věcí vydali. Muži, samostatně i částečně s druhým pachatelem, způsobili škodu odcizením věcí ve výši 41 503 korun a poškozením věcí 69 335 korun,“ uzavírá Dana Ladmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24