Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská ZOO za 28,- korun praskala ve švech

28.10.2011 18:41

O státním svátku 28. října byla plzeňská ZOO plná lidí. Cestu si sem našly všechny věkové kategorie. Důvodem bylo snížené vstupné na 28,- Kč, děti do 140 centimetrů měly vstup dokonce zadarmo.

ZOO Plzeň (10)

O státním svátku vstupné 28,- Kč, děti do 140cm zdarma, hlásala cedule na pokladnách plzeňské ZOO. Zahrada tak v pátek 28. října praskala ve švech. Už při příjezdu na parkoviště bylo jasné, že nápad zajet do ZOO měly stovky dalších lidí. Jedno auto vedle druhého, k tomu vozil návštěvníky ještě oblíbený ZOO vláček. Ten v pátek vyjížděl naposledy.

I když je plzeňská ZOO nejnavštěvovanějším turistickým cílem v kraji, tak narváno obvykle nemívá. Normálně totiž zaplatíte vstupné 120,- Kč, pro dítě pak 90,- korun. To je pro rodinu citelný rozdíl. V pátek ale rodina s 2 dětmi do 140 cm zaplatila pouze 56,- Kč, zatímco obvykle by musela do peněženky sáhnout pro 420,- Kč.

Vyplatilo se samozřejmě navštívit se ZOO i sousední DinoPark. Ten se také připojil k oslavám 28. října a vstupné sem bylo rovněž 28,- Kč. Místo běžných 190,- za ZOO + DinoPark jste tedy zaplatili 56,- Kč.

A na návštěvnosti to bylo opravdu znát. V uličce u expozice České řeky nešlo projít, u výběhu se třemi malými tygříky byla tlačnice, stejně jako u mědvědů, žiraf nebo šimpanzů. Navíc přálo v pátek počasí, a tak se výlet do ZOO opravdu vyplatil. 

Velkým lákadlem jsou v ZOO v současné době tři malí tygříci, narodili se v červnu letošního roku. O jejich křtu čtěte zde.

Oslavy 28. října v Plzni zakončil lampionový průvod a ohňostroj, více najdete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství