Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Jak zmírnit příznaky menopauzy?

21.08.2011 18:05

Strašákem žen ve středním věku bývá menopauza. Už naše babičky znaly několik osvědčených prostředků, které jim pomáhaly zmírnit nepříjemné příznaky, které menopauzu doprovází.

Už naše babičky znaly několik osvědčených prostředků, které jim pomáhaly zmírnit nepříjemné příznaky menopauzy. QAP.cz má pro Vás několik tipů!

Drmek nebo-li mnišský pepř se také nazývá ženská bylina. Reguluje totiž hladinu hormonů v těle a mírní tak problémy s přechodem. Lžičku bylinky nasypte do čtvrtlitru studené vody, přiveďte k varu a minutu povařte. Stačí nechat 15 minut odstát a můžete pít dvakrát denně.

Doporučováno je také lněné semínko. Drceného semínka snězte denně dvě polévkové lžíce, třeba v jogurtu. Rozhodně ale lněné semínko neupravujte tepelně.

Třezalka tečkovaná pomáhá při podráženosti a nesoustředěnosti. Čaj z třezalky připravíte, když dvě lžičky zalijete čtvrtlitrem vroucí vody a nechte deset minut louhovat. Pijte třikrát denně.

Vyzkoušet můžete také ploštičník hroznovitý, který pomáhá při návalech horka. Lžičku drceného kořene stačí přelít čtvrtlitrem vroucí vody a louhovat patnáct minut.

Známá je svými příznivými účinky také šalvěj. Šalvějový čaj pomáhá zmírnit pocení a připravuje se ze dvou lžiček byliny, kterou zalijete čtvrtlitrem vroucí vody a deset minut necháte louhovat. Pijte jej ráno a večer.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT