QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výstraha pro Plzeňský kraj bude platit téměř celý týden

26.07.2021 8:28

Na tento týden vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu pro Plzeňský kraj. V pondělní nás kromě letních teplot mohou čekat i bouřky a občasný déšť. 

Déšť 2

Pondělí 26. července:

Polojasno až oblačno. Dopoledne ojediněle, odpoledne a večer na většině území přeháňky a bouřky, zejména na východě a severovýchodě kraje ojediněle i silné. Nejvyšší teploty 26 až 29 °C, na horách 21 až 24 °C. Slabý jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Do dnešních 22:00 hod. stále platí výstraha vysoké povodňové pohotovosti pro Blovice, Klatovy, Nepomuk, Plzeň, Přeštice. "Vzhledem k výraznému nasycení povodí může být odezva na přívalové srážky velmi rychlá, hladiny zasažených toků v povodí Úhlavy a Úslavy budou poměrně rychle stoupat, během noci na pondělí a pondělního rána mohou hladiny atakovat hranice 2. SPA, případně i 3. SPA," informuje na svém webu Český hydrometeorologické ústav.

Dále pak platí do úterý do 12:00 hod. Povodňová bdělost – 1. stupeň povodňové aktivity v některých říčních profilech.

 

Úterý 27. července:

Počasí v noci (22-07): Oblačno až polojasno, zpočátku místy přeháňky a bouřky, na východě a severovýchodě kraje ojediněle i silné. K ránu v údolích ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 18 až 15 °C, na horách 14 až 11 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Počasí přes den (07-24): Oblačno až polojasno,, k večeru přibývání oblačnosti a na severozápadě později ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 25 až 28 °C, na horách 21 až 24 °C. Zpočátku slabý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

 

Středa 28. července:

Oblačno až zataženo,od západu na většině území občasný déšť, přeháňky, ojediněle bouřky. Později odpoledne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, nejvyšší denní 24 až 28 °C. Slabý, během dne přechodně mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

 

Čtvrtek 29. července:

Jasno až polojasno, odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, nejvyšší denní 26 až 30 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24