QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vzpomínka na oběti dopravních nehod proběhne v Plzni i u dálnice D5

21.11.2019 14:36

Oslavy 17. listopadu letos posunuly tradiční vzpomínkové akce pro oběti dopravních nehod. I tak si pozůstalí budou moct své blízké připomenout při speciálních akcích už o tomto víkendu.

nehoda Mýto (6)

Také v letošním roce proběhnou v rámci Světového dne obětí dopravních nehod vzpomínkové akce. Výjimkou nebude ani Plzeňsko. Připravené jsou už na nadcházející víkend.

"Vzpomenout na ty, kdo zemřeli především na silnicích, vyjádřit solidaritu, a připomenout dlouhodobé dopady dopravních nehod – to jsou hlavní cíle již tradičního řetězce pietních aktů, bohoslužeb a dalších setkání, kterými se lidé a organizace v České republice připojují ke Světovému dni obětí dopravních nehod. Ten Světová zdravotnická organizace vyhlašuje vždy na třetí neděli v listopadu a v letošním roce připadá na 17.11. Vzhledem ke státnímu svátku se proto některé akce konají až o nadcházejícím víkendu," říká Karel Šimr, mluvčí bohoslužby v dálniční kapli u Plzně a zároveň koordinátor Psychosociálního intervenčního týmu ČR.

Poradna pro pozůstalé Plzeňská zastávka z.s. tak zve v sobotu 23. listopadu od 16 hodin ke vzpomínkovému setkání do plzeňského kostela U Ježíška. Hudebně ho doprovodí Mirka Nová, Martin Sikora a Jiří Datel Říha. Po 17. hodině na ně naváže neformální posezení v Café Restaurantu Kačaba.

V neděli 24. listopadu připomenou památku těch, kdo se nevrátili ze svých cest, ekumenické bohoslužby, které začnou v 15 hodin. V našem regionu se bohoslužba odehraje dosud jediné dálniční kapli na dálnici D5 u Plzně na odpočívadle na obchvatu Plzně poblíž Šlovic u 83. km ve směru na Prahu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24