Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V Plzni se budou občanky vydávat i o volbách!

06.10.2014 10:07

Magistrátní oddělení dokladů v Plzni se mimořádně otevře i v době konání voleb, které proběhnou 10. a 11. října. Občanské průkazy se budou vydávat bez poplatku. Čtěte podrobnosti!
 

IMG_4770

Už v závěru tohoto týdne se opět půjde k volebním urnám. 10. a 11. října proběhnou komunální volby, někde se bude navíc volit i do třetiny senátu. Na volby se už chystají také radnice. Magistrát v Plzni bude opět ve dnech voleb mimořádně vydávat doklady, bez kterých se volit nedá.

Radnice v regionu se už chystají na komunální volby. Na mnoha místech už probíhaly i zkoušky. V uplynulých dnech měly kvůli tomu například omezený provoz některé obvodní radnice v Plzni. Na nápor se připravuje také magistrátní oddělení pro doklady v Plzni, kde si lidé budou moct nechat udělat na poslední chvíli doklady, bez ketrých se volit nedá.

"Ve dnech 10. října 2014 od 14 do 21:30 hodin a dne 11. října 2014 od 8 do 13:30 hodin, kdy se konají volby do zastupitelstev obcí a třetiny Senátu, bude zajištěna služba na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Plzně na náměstí Republiky 16 pro občany správního obvodu města Plzně, kteří nemají pro výkon volebního práva platný občanský průkaz nebo cestovní pas," informovala mluvčí radnice Zdeňka Kubalová.

Občanské průkazy budou vydávané bez správních poplatků!

"Po dobu služby mají lidé možnost požádat o vydání občanského průkazu bez strojově čitelných údajů s dobou platnosti jeden měsíc nebo si vyzvednout hotový cestovní pas či občanský průkaz. Hotový občanský průkaz si mohou vyzvednout i ti, kteří nepatří do správního obvodu města Plzně, ale při podání žádosti uvedli, že si nový občanský průkaz vyzvednou na Magistrátu města Plzně," říká mluvčí radnice.

A co je nutné mít s sebou? "Při podání žádosti o vydání občanského průkazu bez strojově čitelných údajů je občan povinen prokázat svou totožnost a spolu s vyplněnou žádostí (lze ji vyplnit na místě) předložit dvě fotografie o rozměru 35 x 45 mm odpovídající jeho současné podobě a zobrazující ho v předním čelném pohledu. Fotografie nelze pořídit v budově náměstí Republiky 16. Občanský průkaz bude vydáván bez správního poplatku," vysvětluje Zdeňka Kubalová.

Volební místnosti se v pátek 10. října otevřou ve 14 hodin a uzavřou ve 22 hodin. V sobotu se bude volit od 8 hodin do 14 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství