QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za nehodou tří aut je prase! Dvě zraněné ženy transportoval vrtulník - FOTKY

09.10.2019 9:30     09.10.2019 13:16

Celkem tři vozidla se ráno srazila na Domažlicku. Za vše může divočák, kterého srazilo jedno z aut. Na místě zasahoval vrtulník, dvě ženy jsou ve vážném stavu.

n
nehodannnnnnnnnnn

Před šestou hodinou ranní došlo u Koutu na Šumavě na silnici číslo 22 k vážné dopravní nehodě celkem tří vozidel.

"Nehoda začala střetem jednoho z vozidel se zvěří. Dvě osoby byly předány LZS. Silnice je uzavřena," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Z místa nehody záchranná služba transportovala leteckou cestou dvě ženy ročník 1972 a 1969, obě byly při vědomí s podezřením na úraz páteře a hrudníku, do fakultní nemocnice na Emergency," uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Ze šetření policie vyplynulo, že dioké prase vběhlo do cesty 56leté řidičce. "Ve směru od Domažlic na Kdyni jela šestapadesátiletá řidička s vozidlem značky Fiat Punto, které z levé strany vběhlo do jízdní dráhy divoké prase a došlo ke střetu. Vlivem střetu došlo k odražení zvířete zpět do levého jízdního pruhu. V uvedenou chvíli jela ve směru od Kdyně na Domažlice sedmačtyřicetiletá řidička s vozidlem Škoda Octavia, které se střetlo se  zvířetem. Řidička z vozidla Škoda zastavila u okraje komunikace a vystoupila, šla k pravé části svého vozidla a v danou chvíli jela devětačtyřicetiletá žena s vozidlem značky Citroën s nímž narazila do odstaveného vozidla. Odstavené vozidlo Škoda bylo odraženo vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu a na strom. Vlivem nárazu došlo ke zranění řidičky vozidla Škoda, která se u něho nacházela a byla transportována do nemocnice i řidička z vozidla Citroën," popsala průběh nehody mluvčí policie Dana Ladmanová.

Dechové zkoušky byly u řidiček s negativními výsledky. Dopravní policisté šetřili dvě dopravní nehody, kdy první byl střet vozidla Fiat s divokým prasetem a druhá další srážka se zvířetem a střet dvou vozidel.

Odhadnutá hmotná škoda činí 190 tisíc korun.

 

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24