Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Dobřanech vzniká městská zahrada. Připraveny jsou první čtyři záhony

10.05.2016 20:14

Záhony najdou zájemci v areálu bývalých kasáren. Radnice předpokládá, že je využijí například obyvatelé panelových domů, kteří nemají vlastní zahrady

S iniciativou založit v Dobřanech městskou zahradu přišla jedna z místních obvyatelek. Radnice vytipovala místo v za spolkovým domem v areálu bývalých kasáren a zanedbanou plochu plnou náletových dřevin  o rozloze zhruba 700 metrů čtverečních upravila.

"Zatím jsou připraveny první čtyři záhony o rozměrech 4x1 metr. Do budoucna by jich tam mohlo být až 14.  Připravili jsme už i pravidla, která by měli pěstitelé dodržovat. Každý by si měl svůj záhon udržovat nezaplevelený, samozřejmě zakázáno je pěstovat tu omamné látky,“ vysvětluje místostarostka Lenka Tomanová.  Stanovena už je i výše nájemného,  pěstitelé zaplatí ročně devět korun za metr čtvereční záhonu. Úplným začátečníkům jsou ochotni poradit místní zahrádkáři.

V městské zahradě se počítá i se vznikem společných prostor jako je posezení s ohništěm, kompost, místo pro maliny a ostružiny nebo ovocný sad. 

FOTO: město Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT