Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Tradiční Velikonoce v Újezdě nalákaly mnoho lidí. Pletly se pomlázky, malovala se vajíčka

01.04.2024 8:21

Téměř 3 000 lidí se během neděle 31. března vypravilo na Tradiční Velikonoce v Újezdě.

velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (3)
velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (3)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (2)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (1)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (4)velikonoce Újezd_0324_UMO 4 (5)

Na Plzeňské Čtyřce bylo v neděli veselo. V kulisách vesnické památkové zóny lidé s dětmi pletli pomlázky, malovali vajíčka, perníčky a vyráběli velikonoční výrobky. 

Atmosféru Velikonoc zajistil Soubor písní a tanců Jiskra. Tradiční Velikonoce v Újezdě pořádá čtvrtý plzeňský obvod.

„My jsme do Újezda přesunuli oslavy Velikonoc a jsme rádi, že sem lidé chodí a panuje tady příjemná atmosféra. Do vesnické památkové zóny Velikonoce krásně zapadají. Mám velkou radost, že nám vyšlo počasí a přišlo hodně lidí. Už teď máme zase rekord v návštěvnosti,“ říká starosta Čtyřky Tomáš Soukup. 

Pro návštěvníky akce byl připravený bohatý program.

„Lidé si tady mohli uplést pomlázku. Na děti čekalo hledání čokoládových vajíček a mohly si zasoutěžit o nejlepší malované vajíčko. Dospělí mohli zase přinést svoji velikonoční nádivku a přihlásit ji do soutěže,“ vypočítává místostarosta Zdeněk Mádr.

A o kreativní dílny a soutěže byl zájem. Doslova hitem se stalo pletení pomlázek. Vrbových proutků bylo minimálně tři tisíce a téměř všechny se spotřebovaly. Pletení pomlázek bylo zdarma. Kdo chtěl, mohl dát dobrovolný příspěvek. 

V obležení byly ale také kreativní dílny. Děti ozdobily na 300 velikonočních perníčků, vybarvily více než stovku sádrových zvířátek a namalovaly 150 vajíček.

Kromě vystoupení folklorního souboru Jiskra zahrála skupina Decode a nechybělo také divadelní představení pro děti.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT