Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

I přes veškerou snahu lékařů se muže ze Stříbra nepovedlo zachránit

15.03.2021 12:35     16.03.2021 8:02

Jak jsme Vás již informovali, všechny záchranné složky zasahovaly v ulici 28. října ve Stříbře. Muže přepadla přímo ve vozidle náhlá zástava oběhu.

zástava srdce v autě_Výjezdová skupina Západ

Velké manévry zažila ulice 28. října ve Stříbře v dopoledních hodinách. Výjezdové skupiny RV a RZP Stříbro zasahovaly u přibližně padesátiletého muže s náhlou zástavou oběhu, ke které došlo přímo ve městě při řízení motorového vozidla. "Ulicí Soběslavova ve směru do centra obce jel s osobním vozidlem Škoda Fabia 50letý řidič. Ze svědecké výpovědi vyplývá, že řidič s vozidlem zastavil na křižovatce ulic Soběslavova, Palackého a 28. října z důvodu vyvolaného silničním provozem. Krátce po zastavení se vozidlo samovolně rozjelo do prázdného prostoru křižovatky, který přejelo a na protější straně narazilo levou přední částí do zábradlí. Řidič, který za uvedeným vozidlem před křižovatkou zastavil, vyběhl ven z vozidla a muži, jenž ve fábii nedýchal a nejevil známky života, začal okamžitě poskytovat první pomoc a na místo přivolal záchrannou službu. Zdravotníci si muže převzali do své péče a následně jej letecky transportovali ve vážném stavu do nemocnice," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

zástava srdce v autě_Výjezdová skupina Západ1

Na místě přístál i vrtulník záchranné služby. "V průběhu provádění kardiopulmonální resuscitace se zapojila letecká záchranná služba, která po obnovení spontánního oběhu transportovala pacienta do Fakultní nemocnice Plzeň. Na místě jsme spolupracovali s Městskou policií Stříbro, Policií České republiky (OO Stříbro, služba dopravní policie) a Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje, jednotkou ze stanice Stříbro," uvedla Výjezdová oblast Západ na svých facebookových stránkách a poděkovala všem laikům, kteří poskytovali muži první pomoc. "Bez nich by pacient neměl vůbec žádnou šanci na záchranu," dodala Výjezdová skupina Západ.

AKTUALIZACE:

Muž bohužel i přes veškerou snahu laiků i lékařů v nemocnici zemřel.

Foto: Fb Výjezdová skupina Západ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte