Začínají práce na hlavním tahu I/22 u Kdyně na Domažlicku

14.09.2021 13:39

Opravovat se bude zhruba kilometrový úsek na hlavním tahu I/22 z Domažlic do Klatov, a to konkrétně v Brnířově nedaleko Kdyně. V místě vzniknou i nové chodníky. Stavba si vyžádá i částečnou uzavírku.

ilustrační foto RSD
C1 SITUAČNÍ VÝKRES kdyně brnířov

"Dnes 14. 9. 2021 budou zahájeny stavební práce na opravě komunikace I/22 v rámci akce I/22 Kdyně – Brnířov. Předmětem stavby je oprava komunikace I/22 na průtahu obcí Kdyně a Brnířov," upřesnil Adam Koloušek z Ředitelství silnic a dálnic.

V řešeném zhruba 1,1 km dlouhém úseku proběhne rekonstrukce konstrukčních vrstev vozovky a bude provedena úprava šířkového uspořádání silnice. "Součástí stavby je dále úprava chodníků, autobusových zastávek, úprava odvodňovacího systému vozovky a instalace trvalého dopravního značení. Na vjezdu do obce Brnířov bude také vybudována vjezdová brána, která zajistí dodržování průjezdních rychlostí v obci," dodává Adam Koloušek.

Práce jsou letos naplánovány do 31. 10. "Poté bude zahájena zimní technologická přestávka. V případě příznivých klimatických podmínek mohou práce probíhat i během listopadu. Znovuobnovení prací proběhne na jaře příštího roku. Úplné dokončení stavebních prací je pak plánováno v první polovině roku 2022," uvádí Koloušek.

Během stavebních úprav dojde v úseku k částečné uzavírce a doprava bude vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově. Během zimní přestávky by pak komunikace měla být opět průjezdná bez výraznějších omezení.

Cena za stavbu má dosáhnout 21,1 mil. Kč bez DPH.

C1 SITUAČNÍ VÝKRES kdyně brnířov

foto a mapa: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24