Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči varují před pálením čarodějnic, když vyhoříte, ještě vás čeká pokuta!

28.04.2010 7:24

Na pátek 30. dubna připadá tradiční pálení čarodějnic. Hasiči varují před nebezpečím, které může s nevinným ohněm přijít. Také vás může čekat nemalá pokuta.

Každoročně vyjíždí hasičské jednotky k požárům, které jsou způsobeny nevinným ohýnkem při pálení čarodějnic. Také tento pátek 30. dubna budou jednotky hasičů v pohotovosti, aby zasáhly v případě, že se oheň odhánějící zlé síly vymnkne kontrole. Víte, že v případě nedodržení zásad požární bezpečnosti při používání otevřeného ohně, můžete být postiženi pokutou až do výše 20 000 korun, pokud svým jednáním způsobíte požár, můžete dostat pokutu až ve výši 25 000 korun. Podnikatelské a právnické osoby jsou povinny každé spalování na volném prostranství tedy i pálení čarodějnic nahlásit na územně příslušném hasičském záchranném sboru kraje. Při nesplnění této povinnosti může být uložena pokuta až do výše 500 000 Kč. Hasiči samozřejmě doporučují nahlásit čarodějnice i v případě, že je pořádá obyčejný občan. Nahlásit pálení můžete na telefonu 950 300 110 nebo prostřednictvím formuláře na webu www.hzspk.cz.

Pár drobných rad na konec - nepoužívejte hořlavé kapaliny, dejte pozor na vznícení oděvu například při přeskakování ohně, mějte při ruce hasící prostředky, vyberte místo vzdálené od budov,sledujte vítr, neházejte do ohně pyrotechniku a nenechávejte oheň bez dozoru. Nakonec ho řádně uhaste a ujistěte se, že nemůže znovu začít hořet!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství