Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Noc vědců ovládne region! Programy se chystají v Plzni, Rokycanech i v Klatovech

25.09.2013 12:51

Každá rok se Noc vědců už řadu let koná v Plzni. Kvůli opravám science centra Techmania se odehraje na učiliště na Skvrňanech, v Klatovech bude vědcům patřit rovnou celé náměstí a na akci se chystá i hvězdárna v Rokycanech.

Chemické pokusy

Noc vědců, která připadá na pátek 27.září, bude znamenat v regionu celou řadu akcí s doprovodným programem. Mimořádně atraktivní provedení Noci vědců se chystá v Klatovech. Tam budou totiž pokusy probíhat přímo na náměstí pod širým nebem. V Plzni bude vědě patřit učiliště ve Skvrňanech.

Už poosmé se Noc vědců bude konat také v Plzni. Kvůli opravám science centra Techmania i stavbě nového 3D planetária najdou nadšenci do vědy útočiště na Středním odborném učilišti ve Skvrňanech na Vejprnické. Program oficiálně dostartuje v 17 hodin a potrvá až do 22 hodin. „Čtvrtý zářijový pátek, kdy se Noc vědců již tradičně koná, se každý může setkat s lidmi, kterým energie rozhodně nechybí: s vědci, techniky, nadšenci do objevování tajemství našeho světa," vysvětluje provozní vedoucí Techmanie Andrea Pekárová. „Od 17 do 22 hod. čeká návštěvníky SOŠ elektrotechnického na Skrvrňanech energický večer plný show, workshopů, pokusů, neformálně pojatých přednášek a hudebních vystoupení, které příchozí přesvědčí, že energie se neskrývá jen ve slunečním svitu, větru, vodním proudu, nebo v jádru, ale hlavně v lidské touze poznávat, objevovat, obdivovat svět kolem nás," dodává Pekárová.

Náměstí v Klatovech se promění ve vědecké centrum! Hodně atraktivní program nabídne Noc vědců v Klatovech. Chemické, fyzikální i další pokusy se budou odehrávat přímo na náměstí pod širým nebem. Program v Klatovech chystá Západočeská pobočka České astronomické společnosti, takže chybět nebud ani pozorování noční oblohy a dokonce i stronomická kuchyně!

Speciální menu ve formě mimořádného programu nachystala na pátek také Hvězdárna v Rokycanech a soukromá hvězdárna ve Spáleném Poříčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství