Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tisíce dobrovolníků uklidí Česko! Zapojí se i lidé v Plzeňském kraji

17.03.2024 17:41

Necelý měsíc před hlavním termínem 11. ročníku dobrovolnické akce Ukliďme Česko evidují organizátoři již 2500 nahlášených akcí. Téměř dvě stovky z nich se budou konat v Plzeňském kraji.

uklidmecesko_ilustrační

Každý rok jsou úklidové dny dva - jarní a podzimní. Hlavní termín jarních úklidů připadl letos na sobotu 6. dubna, kdy budou desítky tisíc dobrovolníků opět uklízet v lesích, obcích a městech, podél komunikací, ale také na řekách, či v chráněných územích. 

I když je hlavní termín pro letošní jaro sobota 6. dubna, úklidy budou probíhat i později, kdo by to nestihl o víkendu po Velikonocích. A celá akce není jen o uklízení odpadků, proto součástí většiny úklidů je i společenská část, nebo doprovodný program. 

Pokud chcete odlehčit přírodě a udělat dobrý skutek, podívejte se do mapy úklidů ZDE a vyberte si ve svém okolí ten svůj, ke kterému se připojíte.

Kde se například bude v Plzeňském kraji uklízet?

Plzeňsko

Úklid trasy NS Stará Plzeň a kupci a území NKP Slovanského hradiště Hůrka - 23. března 09:00 - sraz účastníků 9:00 u Lidového domu na Malé Straně (část obce Starý Plzenec)

Jarní úklid s dobrovolníky z TOTEMu 2024 - 4. dubna 16:00 - sraz před hlavním vchodem SPŠD Plzeň Karlovarská 99

Domažlicko

Úklid podél pozemní komunikace OTOV-PAŘEZOV-ŽDÁNOV - 24. března 07:00 - sraz u OÚ Pařezov

Ukliďme lesy - pojďme společně během jarní procházky uklidit les a lesní cesty. Po úklidu bude účastníky čekat zasloužená odměna - 6. dubna 09:00 sraz u skladu dříví u odbočky na Českou Kubici.

Rokycansko

Ukliďme Mirošov - po celý víkend budou pytlomaty umístěny u sokolovny a u pivnice Na Zastávce v Mirošově - úklidová vycházka se bude konat 6. dubna - sraz u sokolovny ve 14:00

Ukliďme Rokycany - úklid začíná od mostu v Čapkově ulici, pokračuje přes park Na Prachárně, dále k tenisovým kurtům a dále po cyklostezce do Kamenného Újezdu - 5. dubna 08:00 - sraz bude v 8.30 hod v Čapkové ulici (pod mostem)

Klatovsko

Ukliďme Albrechtice a Sedlo - 6. dubna 09:00 - sraz u obecního domu

Ukliďmě Dolany a okolí - úklid okolí cyklostezky a pangejty k ostatním nejbližším obcím - Malechov, Svrčovec, Balkovy, Řakom, Komošín - 7. dubna 14:00 - sraz na hřišti v Dolanech

Ostatní akce, které se v Plzeňském kraji budou konat, naleznete na mapě ZDE

Přidat se k velkému jarnímu úklidu, ať už k organizátorům či dobrovolníkům, může opravdu každý. ,,Odpadky z našich lesů či měst a obcí samy nezmizí, proto děkujeme všem, kteří pomáhají," dodávají na závěr organizátoři akce ze spolku Ukliďme Česko.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství