Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Složky IZS zasahovaly u zdravotnické školy v Plzni! V nemocnici skončilo několik studentek

26.09.2023 14:45     27.09.2023 9:59

V úterý 26. září došlo v odpoledních hodinách ke kolapsu několika studentek ze střední zdravotnické školy. Na místě došlo nejspíš k úniku dosud neznámé látky. Co se přesně na místě stalo zatím není známo.

únik nebezpečné látky Plzeň škola_0923_ZZS PK

Záchranné složky vyjely na místo kolem půl druhé odpoledne. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, policisté i záchranáři. V areálu Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické na Karlovarské proběhla evakuace desítek osob.

„Aktuálně mají záchranáři v péči 22 zasažených slečen v areálu zdravotnické školy, 6 slečen ošetřili mimo areál v MHD. U všech jsou pozorovány stejné zdravotní obtíže - slabost, nevolnost, pocit na omdlení," uvedla z místa krátce po půl čtvrté odpoledne mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Záchranáři později uvedli, že nikdo z ošetřených osob není naštěstí v ohrožení života.

Po čtvrté hodině odpolední doplnila mluvčí záchranné služby, že z místa bylo celkem transportováno 16 slečen, z města 6 slečen.

„Všechny dívky byly rovnoměrně distribuovány mezi FN Lochotín akutní příjem, dětská klinika a FN část Bory. Již 5 slečen bylo předáno do péče rodičů, po našem ošetření již nevyžadovaly transport do nemocnice. Činnost zdravotníků již byla na místě ukončena," dodala Svobodová.

Zatím není jasné, o jakou látku se jednalo. „Tím, co bylo příčinou této události, se zabýváme," okomentovala mluvčí policie.

AKTUALIZACE:

„V současné době probíhá i nadále ohledání místa události, pokračujeme v zajištění vzorků, které budou následně vyhodnoceny a v rámci prověřování tohoto případu se zabýváme i jeho dalšími okolnostmi," uvedla dnes policie na síti X.

Foto ilustrační ZZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství